Svet
8 ogledov

"Poklical me je neposredno pred vzletom"

Robert Dietrich EPA
"Robert me je poklical, ko je bil že vkrcan na letalo. Bil je navdušen, da bo lahko zaigral, zelo se je veselil začetka sezone. Tik pred vzletom sem prejela še en SMS, da se bo spet javil takoj po prihodu. To je bilo proti 14. uri, 90 minut kasneje bi moral že prispeti."

Tako pripoveduje 22-letna Lena, osebna prijateljica nemškega reprezentanta Roberta Dietricha, ki je kot novi član Lokomotiv Jaroslavlja umrl v sredini letalski nesreči pri letališču Jaroslavelj, v kateri je umrlo 43 ljudi in praktično celotno hokejsko moštvo.

Petindvajsetletnik je imel kljub mladosti za seboj že uspešno kariero hokejista, saj je bil član ekipe DEG iz Manheima, kot reprezentant pa se je udeležil treh svetovnih prvenstev. Potem ko je letos zapustil DEG, je podpisal pogodbo z Lokomotivami, večkratnim prvakom močne mednarodne lige KHL, v kateri sodelujejo nekdanje sovjetske države in Slovaška.

Lena se spominja, kako je v službi v davčni pisarni v Düsseldorfu, kjer dela kot pripravnica, nestrpno pogledovala na svoj mobitel, kdaj jo bo poklical Robert, s katerim je bila v zvezi že leto in pol.
A telefon je molčal, okoli 15. ure pa je v pisarno dobila klic, da je letalo strmoglavilo. "Zvečer je postalo jasno, da je Robert med mrtvimi," je za Bild povedala skrušena Lena. "Brez svoje družine in prijateljev ne bi preživela. Vsi skupaj bomo odleteli v Rusijo." Kje in kdaj bo pogreb, še ni jasno. Robert se je sicer rodil v Kazahstanu, nato pa se je kot petletnik s starši preselil v mestece Kaufbeuren.

V močni nemški ligi je igral za Düsseldorf, nato pa za DEG iz Mannheima. Pred kratkim se je pridružil ruskemu klubu.

Nesrečo sta preživela le član Lokomotiva Aleksander Galimov in član posadke Aleksander Sizov. Priča je povedala, kako je videla Galimova, da je kljub 90-odstotni opečenosti sam zlezel iz razbitin letala. Oba preživela sta še vedno v kritičnem stanju, Galimov pa je že govoril s svojimi starši, poroča Ria novosti. V nesreči so razen Galimova umrli vsi igralci in trenerji kluba, v katerem so igrali tudi nekateri nekdanji igralci iz NHL-a. Doslej so prepoznali 39 žrtev.

Po prvih ugotovitvah bi lahko priletno potniško letalo yak-42 takoj po vzletu z letališča strmoglavilo zaradi slabe kakovosti goriva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.