Svet
5237 ogledov

Župan: Piromani so hoteli tragedijo

Požar Zrće Bralec portala 24sata
Znane prve ugotovitve glede požara na Zrčah

Ogenj, ki je okoli ene ponoči izbruhnil na Pagu ob plaži Zrče, je bil izzzvan s plamenom in ga je povzročil človeški faktor, ugotavljajo hrvaški policisti. V požaru, ki je izbruhnil v bližini popularne plaže Zrće, kjer je potekal glasbeni festival Fresh Island, k sreči ni bil ranjen nihče. Zagorelo je v bližini kluba Kalypso, evakuirali pa so okoli 10 tisoč ljudi. Med evakuacijo je bilo precej težav. 

Požar Zrće Reševanje Svet Grozljiv požar na plaži Zrće podtaknjen? Evakuirali več tisoč ljudi

Možnosti, da bi bil požar podtaknjen, policija ne izključuje

"Ogenj se je razširil iz mesta Caska, ni pa še znano, ali ga je nekdo podatknil namenoma ali je nekdo samo odvrgel ogorek," je dejala Maja Brozičević, tiskovna predstavnica tamkajšnje policijske uprave. Kriminalistična preiskava je v teku. 

Župan: Piromani so hoteli tragedijo

Župan Novalje Ante Dabo meni, da je požar podtaknjen. "Javno moram povedati, da je uro pred tem požarom gorelo na jugozahodnem delu mesta, ko so gasilci pogasili, se je začelo na Zrći. Prepričan sem, da gre za piromane. ki so hoteli, da se v tem močnem vetru zgodi tragedija," je dejal Dabo. 

Da se je ogenj razširil iz Caske, so potrdili tudi gasilci, ki so ogenj gasili vse do jutra, ogenj pa uspeli ustaviti le kakih 300 metrov pred lokali.  

 

Komentarjev 3
  • kapibara1 15:42 18.julij 2019.

    Če je že namerni pižog, milsim da jeiz krogu domačinov, katerim je vse to, vsiljeno, in preraslo preko glave..

  • Žurnalček 15:39 17.julij 2019.

    Zakaj tragedija , saj so imeli vsi do zadnjega prost vhod v morje oz. prost izstop s plavanjem !

  • Avatar vec
    vec 22:26 16.julij 2019.

    ni pomislil da domačinom malo že vse skup preseda, ker imajo diskoteke in lokale firme ki sploh niso lokalci, se pravi nek purger ima biznis ki mu nese keša ohoho, s pijanimi oz drogiranimi mulci se pa lokalci spopadajo za free .