Svet
39108 ogledov

Policisti ustrelili migranta; pojasnilo je neverjetno

Begunci v Sloveniji EPA
Po štirih operacijah njegovo življenje še vedno visi na nitki.

Poročali smo že, da je na Hrvaškem v soboto prišlo do incidenta z uporabo strelnega orožja. Hrvaški policist je ustrelil migranta na območju Gorskega kotarja.

Kot danes poročajo hrvaški portali, je stanje migranta, ki je v streljanju dobil hude poškodbe v predelu prsnega koša in trebuha, še vedno skrajno resno. Prestal je štiri operacije, zdravniki se za njegovo življenje še borijo.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je po opravljeni policijski preiskavi že v nedeljo zvečer potrdil, da so migranta zadeli streli iz policijskega orožja, je poročala STA. Minister ni komentiral vprašanja, ali je bila uporaba orožja upravičena.

Hrvaška policija sicer še vedno ni javno izdala poročila o dogodku, tudi poročilo samo je še vedno v izdelavi, danes poročajo hrvaški portali. Iz Sindikata policije Hrvaške so medtem navedli, da je do poškodb prišlo sredi "slučajno izstreljenega naboja strelnega orožja" ter da je bil migrant rešen zato, ker je policist, ki je izstrelil naboj, "postopal v skladu z najvišjimi načeli".

Zloraba Grozljivo Svet Policija ima prostor za mučenje

Jutarnji list je medtem včeraj neuradno poročal, da naj bi policist streljal v zrak, da bi tako poklical kolege na pomoč, a se je med streljanjem spotaknil in padel ter po naključju zadel migranta. Policija uradno nobenih navedb ne komentira.

Poškodovani migrant se je nahajal v skupini 17-tih ostalih. Nihče od njih ni zaprosil za pravno zaščito na Hrvaškem, zato jih bodo vrnili v Bosno in Hercegovino, od koder so nezakonito vstopili na Hrvaško.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 37
  • Skipi 16:12 21.november 2019.

    Se je odločil za napad, ha ha ja itak, še svoje je izdal. Očitno ga še vedno bremenijo grehi izpred 25 let.

  • Janez Smodis 16:31 20.november 2019.

    Kakšen halo ,ker so ranili migranta to je neverjetno

  • janez846 11:10 20.november 2019.

    Samo enega pa še tega ne prav, groza. Ali nimajo strelskih vaj?

Sorodne novice