Svet
27 ogledov

Poligamistu dosmrtna ječa

Warren Jeffs (levo) s svojimi odvetniki med sojenjem Žurnal24 main
Vodji poligamistične sekte Warrenu Jeffsu so izrekli dosmrtno kazen zaradi spolnega napada na dve dekleti, ki si ju je vzel za ženi.

Sodišče je Jeffsu prisodilo najvišjo možno kazen, ker je dve dekleti prisilil v "duhovni zakon" in z eno od njiju imel otroka. Za pogojni izpust bo lahko zaprosil čez 35 let.

Primer je vzbudil pozornost javnosti leta 2008, ko je policija na zahodu Teksasa opravila racijo na njegovem ranču, kjer je živelo okoli 130 žensk in okoli 400 otrok.

Samega sebe je imenoval kot preroka in voditelja sekte, ki verjame, da je poligamija pot v nebesa. Med sojenjem je vztrajal, da mu sodijo zaradi njegovega verskega prepričanja in ne zato, ker bi bil kriv. Tožilstvo je na sojenju predstavilo zvočne posnetke njegovih navodil dekletom, kako naj ga spolno zadovoljijo.

Jeffsa je ameriška policija iskala dlje časa. Več let je potoval po državi in se izogibal aretaciji, zaradi česar je pristal na FBI-jevem seznamu najbolj iskanih oseb. Leta 2007 je že bil obsojen na pet let zapora, ker je organiziral zakon med 14-letnim dekletom in njenim 19-letnim bratrancem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.