Svet
7 ogledov

Politik odstopil zaradi razmerja s 16-letnico

Christian von Boetticher
1/3
Reuters
Deželni vodja nemške konservativne Krščansko-demokratske unije (CDU) v Schleswig-Hoslteinu je odstopil zaradi razmerja s 16-letnico.

Christian von Boetticher je odstopil včeraj zvečer. Njegovo priznanje je zadalo nov udarec stranki kanclerke Angele Merkel. Štiridesetletnik je bil namreč glavni kandidat na deželnih volitvah čez devet mesecev.

Boetticher je priznal, da se je v začetku leta 2010 zaljubil v takrat 16-letno dekle in z njo imel več mesecev razmerje. Videvati naj bi se začela marca lani, nato pa je von Boetticher maja razmerje prekinil, potem ko je izvedel, da naj bi postal kandidat za naslednika predsednika deželne vlade Schleswig-Holstein Petra Harryja Carstensena, ki se na volitvah 2012 za položaj ne bo več potegoval.

Vsega kriv Facebook

V svojem nastopu pred javnostjo je politik s solzami v očeh priznal, da sta se spoznala na družabnem omrežju Facebook. Šlo naj bi za preprosto ljubezen, ki pa ni bila protizakonita po nemški zakonodaji, vendar pa so številni imeli "razumljive moralne zadržke" do nje, je povedal politik iz vrst konservativne stranke.

Zaradi vse večjega nerazumevanja in pritiskov v stranki se je von Boetticher nato v nedeljo odločil odstopiti s položaja vodje CDU v Schleswig-Holsteinu, odstopil pa je tudi od kandidature za položaj premiera na volitvah v tej severnonemški deželi.

Tiskovno konferenco je končal z besedami: "Držim se biblijskega reka, 'Gospod je dal, gospod je vzel'. Človek nikoli ne ve, zakaj je to dobro."

Poslal mi je na stotine e-mailov

Oglasila se je tudi Kathie S., danes 17-letno dekle, zaradi katere je politik odstopil. Povedala je, da ji je poslal na stotine elektronskih sporočil in SMS-sporočil. Po nekaj mesecih dopisovanja sta se sestala v Düsseldorfu. "Dva dni sva bila v hotelu in seksala," je razkrila za Düsseldorfer Express. "Bila je ljubezen." O svojem nekdanjem ljubimcu ne more reči slabe besede. Očitno pa je, da se za fasado politika skriva človek s čustvi.

Afera: da ali ne?

Na tiskovni konferenci je Boetticher zatrdil, da v času zveze s 16-letnico ni bil v drugi zvezi. Zatorej ne moremo govoriti o aferi, je dodal. Prej omenjeni časnik pa poroča, da je bil politik 11 let v zvezi s tiskovno predstavnico stranke, s katero naj bi bil skupaj tudi v času razmerja z najstnico.

Komentarjev 1
  • ZasekaMož 16:31 15.avgust 2011.

    LOL krščanski idioti. Ko pa njihov Bog oplodi svojo mater je pa vse OK. :D