Svet
14624 ogledov

Polivajo jih z vročim oljem in stopljeno plastiko

Grčija migranti Epa
Grozote, ki jih spremljajo, so nepredstavljive.

Smrt in druge grozote so stalna popotnica migrantom, ki se podajo na pot čez Afriko v upanju, da bodo dosegli Evropo, piše v poročilu Visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR) in centra za spremljanje migracij (MMC). Po njihovih podatkih je na poti v zadnjih dveh umrlo najmanj 1750 ljudi.

Več kot četrtina vseh migrantov, ki umrejo v Afriki, je izgubila svoje življenje med prečkanjem Sahare. Bolj nevarna območja so še prestolnica Malija Bamako, mesto Agadez v Nigerju in več lokacij v Libiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Migranti so pogosto žrtve hudega nasilja, med drugim v poročilu navajajo primere polivanja z vročim oljem in stopljeno plastiko ter spolno nasilje. Tovrstna dejanja pa najpogosteje izvajajo tihotapci ljudi in predstavniki varnostnih sil.

Spolnemu nasilju pa niso podvržene le ženske in dekleta, ampak tudi moški in fantje. Najpogosteje pri varnostnih pregledih in med prečkanjem puščave, še piše v poročilu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • MihaPu 19:32 29.julij 2020.

    Vse te uboge vojno sposobne mlade glavorezce in posiljevalce ter zavojevalce vseh ne-vernikov po njihovo, naj vzamejo levičarji k sebi domov k svojim hčerkam in naj si polepšajo raso z črno-črnimi, to je sedaj v modi pri teh levofašistih s čustvi.

  • miho 10:45 29.julij 2020.

    Kako se mora tem ljudem goditi šele v njihovih domovinah, da se sploh spravijo na tako nevarno pot? Ali je kaj poročil o tem? Kdor gre na poti v Evropo tvegat polivanje z vročim oljem in s stopljeno plastiko, mu ...prikaži več mora biti res grozno v domovini.

  • alen009 09:47 29.julij 2020.

    Zakaj pa doma ne ostanejo???? Mi smo tudi vojno imeli, ne eno, nikamor nismo bežali, borili smo se za svobodo, ki jo imamo danes.