Svet
60 ogledov

Poročena pri 13-tih, mož ji je odrezal obe ušesi

Nasilje Shutterstock
BBC objavlja grozljivo pripoved o nasilju v Afganistanu. Danes 23-letna Afganistanka Zarina se je poročila kot 13-letna deklica, nasilni mož jo je med drugim v zakonu privezal in ji odrezal obe ušesi.

23-letna Zarina je trenutno v bolnišnici, njeno stanje je stabilno, piše BBC. "Ničesar nisem storila narobe. Ne vem, zakaj mi je to storil," pravi mlada ženska, ki so jo poročili kot 13-letno deklico, njeni odnosi z zakoncem niso bili dobri, pravi.

Do zadnjega v nizu napadov je prišlo, ko se je njen mož sredi noči nenadoma prebudil in jo napadel. V pogovoru, ki ga je Zarina opravila z lokalnimi mediji, je povedala, da ji je mož želel preprečiti, da bi videvala svoje starše, ki niso več želeli, da bi ostala v zakonu z njim. Po napadu je njen mož na begu.



Primer mlade Zarine je le eden izmed številnih grozljivih napadov na ženske v Afganistanu. BBC spomni, kako je leta 2016 mladi ženski njen mož odrezal nos, v istem letu je bila ena ženska celo do smrti pretepena.

Leta 2015 je bila mlada ženska kamenjana do smrti, potem ko so jo lokalni veljaki obtožili, da je varala svojega moža. V istem letu so mlado žensko pretepli do smrti in jo nato sežgali, in sicer zaradi lažnih obtožb, da je sama zažgala Koran. Leta 2014 je mož svoji mladi soprogi s kuhinjskim nožem odrezal nos.

Leta 2010 je Time na svoji naslovnici objavil primer enega takšnega grozodejstva; objavili so fotografijo in zgodbo 18-letne Aishe, ki ji je mož odrezal nos in obe ušesi, in sicer zato, ker je zaradi nasilništva skušala pobegniti od njega.

Naslovnica Time | Avtor: Time Time

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • sprehajalec 23:38 04.februar 2017.

    Blajo, brate, poglej kaj hoče Jožica. Pa mi vsi. Če uvoziš enega, se ti 7-10x poveča verjetnost kriminalnega dejanja, kot če pride naprimer Ameriški slovenec sem. če je seveda eden, se to ne bo dosti poznalo, če pa jih bo ...prikaži več večje število, bo pa stopnja kriminala narastla. Tako so Avstrijci objavili statistiko, da je 90% kriminalnih dejanj povezanih z migranti in njihovimi potomci. Skratka tega se želimo izogniti, saj vemo da bodo grdi končali v zaporu, samo zakaj bi nedolžni plačevali z glavo, da slabi pridejo v zapor? Zakaj sirote brez očetov in mater, matere brez hčera, očetje brez žena, ker so se migrantje pač selekcionirali. Ne rabimo tega blajo, tam naj ostanejo kjer so...

  • sprehajalec 10:30 04.februar 2017.

    Kot drugo pa, če bi te rezalce uhljev in nosov "uvozili" sem oni pa bi s to prakso nadaljevali, bi se jim kaj hitro zgodilo isto kot bi se tebi, če bi počel to.Logika je, da žrtvujemo dva ...prikaži več uhlja in nos, na eni, da ga potem spravimo pogojno za zapahe, in še ene dva ter nos, da konča za zapahi. Poslušaj dobro NIMAMO pravice nikogar tukaj ogroziti s takšnim psihopatom. Čisto preprosto. Tam naj ostanejo.

  • blayo 02:25 04.februar 2017.

    Jožica, pejt ti raje rože presajat! Kdo je po tvoje za uvoz posiljevalcev in teroristov? A si ti normalna? Se čutiš ogroženo? Bolj kot na cesti? Dajmo potem kar vse voznike deportirati na nek otok, recimo Goli otok in to ...prikaži več jasno po hitrem postopku brez možnosti obrambe (kot nekoč) ker nas pač tukaj ogrožajo! To bi bila po tvoje očitno najbolj racionalna rešitev ane?Daj se zbudi prosim in se malo zamisli, da se znaš v neki ne tako daljni prihodnosti tudi sama znajti v podobnem položaju in verjetno boš pričakovala, da ti bo moral nekdo (mogoče država) brezpogojno pomagati.