Svet
34 ogledov

Poškodbe so bile prehude

Aleksander Galimov Reuters
Za posledicami poškodb je umrl hokejist ruske ekipe Lokomotiv Jaroslavelj Aleksander Galimov. Galimov je bil na letalu, ki je prejšnji teden strmoglavilo v bližini Jaroslavlja.

Hokejist Aleksander Galimov, eden od dveh, ki sta preživela letalsko nesrečo, je umrl v bolnišnici v Moskvi. Galimova so prepeljali na oddelek za opekline, saj je imel opečenega kar 90 odstotkov telesa.

V nesreči je umrlo 43 ljudi, med njimi cela hokejska ekipa Lokomotiv iz Jaroslavlja. Hokejisti so bili na poti na uvodno tekmo sezone v ligi KHL. V Minsku bi se morali pomeriti z domačim moštvom. Med umrlimi so številni znani hokejisti: Slovak Pavol Demitra, Latvijec Karlis Skrastinš, Šved Stefan Liv, domača igralca Ruslan Salej in Aleksander Vasjunov ter Čehi Josef Vašiček, Karel Rachunek in Jan Marek.

Strmoglavili zaradi udarca v anteno

Letalo je strmoglavilo kmalu po vzletu, potem ko se je nagnilo v levo in na tla zgrmelo približno 500 metrov od letališča. Po besedah očividca je letalu zmanjkalo vzletne steze, pri dviganju od tal je s kolesi zadelo varovalno ograjo, nato pa oplazilo še anteno. Kmalu zatem je zagorelo, z njega pa so začeli odpadati deli.

Preiskovalci nesreče so iz črnih skrinjic letala razbrali, da so piloti poskušali normalno vzleteti, vsi trije motorji pa so delovali pravilno. Letalo je strmoglavilo zaradi udarca v anteno ob vzletni stezi, kar je povzročilo takojšnje strmoglavljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.