Svet
28272 ogledov

Posodobljen zemljevid Evrope, našim sosedom slabo kaže

Italija Epa
Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je objavil nov zemljevid evropskih držav glede na zadnjo epidemiološko sliko.

Tudi na zemljevidu ECDC Slovenija ostaja zelena, prav tako tudi Madžarska, celinski del Hrvaške in večji del Avstrije. Precej slabše kaže Italiji, kjer so zelena le še redka območja, prevladuje oranžna barva, nekatera območja pa so že obarvana temno rdeče. 

Hrvaška obala ostaja oranžna, včeraj so odkrili 247 novih okužb, skupno imajo že 1.221 aktivnih primerov okužbe.

Zemljevid ECDC | Avtor: ECDC.eu ECDC.eu

V zahodni polovici Evrope medtem prevladuje rdeča barva, skoraj celoten Iberski polotok je temno rdeč. Temnordeč je tudi južni del Francije in del Irske ter Kreta, Ciper in Korzika. V Skandinaviji prevladuje oranžna barva, najbolje pa zaenkrat kaže vzhodnoevropskim državam, ki so večinoma zelene.

Samotestiranje Zdravje Stanje se še naprej slabša, število primerov narašča

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 5
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:46 07.avgust 2021.

    30 let se trudijo pisat zakonodajo po svoji meri, tako da nam tudi noben referendum ali volitve ne pomagajo. Ene bodo napisali na listo, drugi nas bodo pa kradli.

  • tomaz696 22:18 05.avgust 2021.

    Kreteni bolani,levosucni,desnosucni,srednjesucni,politiki ste ene usrane pizde katerim voda tece v grlo in preko glave,se malo pa nestalo,potem pa na grmado za VEDNO IN BREZ MILOSTI mamu vam j...m!!!Dosta vec...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:50 05.avgust 2021.

    Vse vlade tega sveta, pustite nas, da živimo približno normalna življenje, tako kot pred korona epidemijo. Saj bo naravna selekcija opravila svoje. Saj pravijo, da nas je tako na svetu bistveno preveč. Vsak naj ravna po svojih prepričanjih in svoji ...prikaži več vesti. Ko bo v bolnicah začelo zmanjkovati prostora, pa naj preverja kdo je in kdo ni cepljen. Zdaj pa nehajte z ciframi, barvami in z vsem sranjem, ki prihaja od vas.