Svet
2720 ogledov

Potniki napadli osebje letala

Airbus Air Asia EPA
Začelo se je s težavami s pritiskom v kabini.

CNN poroča o dogodku na letu AirAsie, ki je bil na poti iz Pertha na Bali. Ko je prišlo do težav s pritiskom v kabini, je letalsko osebje - tako očividci - začelo kričati. Po pristanku letala so jih potniki verbalno napadli.

"Panika med potniki se je razširila zaradi reakcije osebja. Začeli so kričati, nekateri so bili objokani, izgledali so v šoku," je za CNN povedala ena izmed potnic Clare Askew. Letalo se je v zraku obrnilo in pristalo v Perthu.

"Potniki s strani osebja pričakujejo podporo v takšnih trenutkih, mi je nismo dobili. Še več, paniko so razširili tudi med nas," je dodala potnica.

Posnetki kažejo deljenje kisikovih mask na letu AirASia QZ535, medtem ko član kabinskega osebja kriči: "Potniki dol, potniki, dol." Takšna navodila naj bi potniki dobili le takrat, ko je potrebno v nevarnosti hitro odreagirati.

"Postali so histerični. Pred tem ni bilo nobene panike, potem pa je završalo," je povedal drug potnik, Mark Bailey.

Podatki s strani Flightaware.com kažejo, da je letalo Airbus A320 v nekaj minutah izgubilo višino na okrog deset kilometrih na le šest kilometrov. Da se pilot spusti na to višino je standardni postopek v primeru dekompresije kabine.

AirAsia je za CNN potrdil, da je prišlo do tehničnih težav na letalu, medtem ko ravnanja posadke niso želeli komentirati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice