Svet
16 ogledov

Potrjeno: Moril je tudi v Parizu

Teroristični napadi v Bruslju EPA
Belgijski tožilci so potrdili identiteto drugega napadalca, ki se je razstrelil na bruseljskem letališču.

Poleg Brahima El Bakraouija se je v torek na letališču Zaventem razstrelil Najim Laachraoui. Laachraouija so že dlje časa iskali v povezavi z novembrskimi napadi v Parizu.

Belgijsko tožilstvo je razkrilo, da so njegov DNK našli na dveh jopičih z razstrelivom, ki so ju pariški napadalci uporabili v Bataclanu in pred stadionom Stade de France.  

Njegov DNK so našli tudi v hiši in stanovanju v Belgiji, ki naj bi ju uporabljali pariški napadalci. 

Preberite tudi:

Policija izvedla več akcij

Belgijska in francoska policija sta v okviru proterorističnih racij v Bruslju in Franciji prijeli več osumljencev. Francoske oblasti so aretirale Reda Kriketa, ki naj bi aktivno načrtoval nove teroristične napade. Kriket je bil lani v odsotnosti obsojen zaradi sodelovanja v džihadistični mreži, ki je nameravala oditi v Sirijo, kjer bi se borila na strani skrajnežev. Obsojen je bil skupaj z Abdelhamidom Abaaoudom, glavnim organizatorjem terorističnih napadov v Parizu 13. novembra lani.  

Dva osumljenca, ki naj bi bila povezana z bruseljskimi napadalci, je aretirala tudi nemška policija. Pri enem naj bi našli sms-sporočila, ki si jih je izmenjal z enem od bratov El Bakraoui, ki sta sodelovala v torkovem napadu. 

"Vemo, da obstajao druge mreže. Tudi če so te, ki so izvedle napade v Parizu in Bruslju uničene, grožnja še vedno ostaja," je v luči policijskih akcij v Franciji, Belgiji in Nemčiji dejal francoski predsednik Francois Hollande

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 08:44 26.marec 2016.

    V tujih medijih so zelo resne kritike na račun varnostnih služb EU ,ki so v bistvu državni birokrati ,tako kot pri nas ! Skupina oseb lahko nemoteno in neprijavljena prebiva v večstanovanjskem objektu ,ki ga najame oseba XY , saj ...prikaži večj nihče od sosedov nima pravice preverjat kdo so njegovi sosedi ! Pri nas so znani posamezniki ,ki so grozili z plinskimi jeklenkami in doma narejenimi eksplozivnimi sredstvi ! Od tod do terorizma ni dolga pot .

  • Zmago 20:03 25.marec 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=42jpuXJPk0whttps://www.youtube.com/watch?v=cWSMURYM7bA&ebc;=ANyPxKpi6dmURqRXO6ACLhRdrx3bLiGPXa9VTw7wmOpd3FRsfUvZtzV9DLAIPolHerxbmr6QJhxbadqI1ekO8LsXgrEjYM66mQ

  • h3o 17:04 25.marec 2016.

    islam prepovedat in v grb slovenije narisat prašiča. Dva, za vsak slučaj