Svet
2457 ogledov

Pozor, Avstrija spreminja ukrepe na meji

mejni prehod Avstrija Profimedia
Avstrija s ponedeljkom zaostruje ukrepe na meji.

Avstrija se je zaradi različice novega koronavirusa omikron odločila s ponedeljkom zaostriti pogoje za vstop v državo. Po novem bodo smeli v državo le cepljeni proti covidu-19 ali prebolevniki, za ostale bo obvezna karantena, je povedal avstrijski minister za zdravje Wolfgang Mückstein po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Ukrepi, ki veljajo znotraj države

V Avstriji bo sicer vse do 21. decembra v veljavi zaprtje javnega življenja za necepljenje proti covidu-19, ki ga nameravajo podaljšati še za deset dni. Kljub temu se je vlada na Dunaju odločila, da bo za božič in silvestrovo omilila ukrepe za zajezitev okužb z novim koronavirusom.

Od 24. do 26. decembra ter 31. decembra bodo tako v Avstriji dovoljena zasebna srečanja do deset oseb brez pogoja PC (prebolel ali cepljen proti covidu-19). Za srečanja od deset do 25 oseb bo pogoj PC veljal še naprej. Na samo silvestrovo pa ne bo predpisanega zaprtja gostinskih lokalov.

Pogoj PC ostaja v omenjenih štirih dneh v veljavi za gostinske lokale, hotele in trgovine. Bo pa za necepljene v teh dneh začasno odpravljena splošna prepoved odhoda z doma, ki so ga necepljeni doslej smeli zapustiti samo v izjemnih primerih, kot so odhod na delo, obisk zdravnika ali lekarne ter nakup osnovnih življenjskih potrebščin.

Z izjemo silvestrovega se bodo morali gostinski lokali v Avstriji še naprej zapirati ob 23. uri oziroma v skladu z odločitvijo posameznih avstrijskih zveznih dežel. Nočni klubi ostajajo še naprej zaprti. V gostinskih lokalih tudi še vedno velja obvezna nošnja zaščitne maske FFP2, razen za mizo, ter posredovanje kontaktnih informacij.

Polno cepljenih proti covidu-19 je 69,2 odstotka Avstrijcev.

ljudje Covid-19 Svet Danci z rekordnimi okužbami v zapiranje Cepljenje QR koda zeleno potrdilo covid-19 Slovenija Slovenija bo omejila veljavnost covid potrdil; za praznike dodatni ukrepi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Millsmilena
    Millsmilena 00:33 18.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • marko345 19:53 17.december 2021.

    In zakaj Slovenija ne ravna enako kot Avstrijci in Italijani. Odgovor mora takoj dati janša. Takoj naj Slovenija na mejah zahteva enake papirje za vstop kot to od nas zahtevajo Avstrija in Italija Če butalam kaj ni jasno naj takoj ...prikaži več odstopijo, da ta mesta zasedejo kompetentni ljudje. Na juriš juhej p.....