Svet
2530 ogledov

Pred točno desetimi leti je ta pesem podrla neverjeten rekord

Gangham Style YouTube
Do danes je videospot zabeležil več kot 4,6 milijarde ogledov.

Gangnam Style, priljubljena pesem južnokorejskega raperja Psyja, danes obeležuje deset let, odkar je video posnetek pesmi postal prvi na YouTubu, ki je presegel milijardo ogledov.

Pesem, ki je za ta dosežek potrebovala le pet mesecev od nastanka, je bila sprva namenjena izključno južnokorejskemu občinstvu, a je na koncu postala viralna, kar je eden od mejnikov hallyuja ali tako imenovanega vala južnokorejske popularne kulture, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Potem ko je Psyjeva uspešnica konec novembra 2012 prehitela videospot Baby kanadskega pevca Justina Bieberja kot najbolj gledan videospot v zgodovini interneta, je potrebovala le 24 dni, da je pridobila še 200 milijonov ogledov - s skoraj 75 ogledi na sekundo po vsem svetu - in presegla milijardo ogledov.

Pesem Gangnam Style izžareva humor in se norčuje iz tistih, ki skušajo posnemati življenjski slog seulske premožne četrti Gangnam. V kombinaciji z edinstveno koreografijo je bil ključen za navdušenje nad pesmijo po vsem svetu, ki smo mu bili priča pred desetletjem.

Videospot je bil na YouTubu objavljen 15. julija 2012. Do danes je zabeležil več kot 4,6 milijarde ogledov.

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 21:43 21.december 2022.

    Heh, še ena moja bivša se je smejala tej Neumni pesmi, ki sploh ni prav nič posebnega, ... in sploh ne vem kaj so videli nekateri zblojenci na tej Bedni pesmi , ..... Bedarija :-P Totalno Brezvezna !!! ! !!! ...prikaži več! :-P :-)) :-P Mamjan Durko style , ... pa to , heh :-P ;-) :-P