Svet
6951 ogledov

Preobrat: Ali bo Združeno kraljestvo ostalo del EU?

britanski parlament Theresa May
Britanska premierka Theresa May je presenetila z izjavo, ki je posledica najnovejše situacije okoli brexita.

Britanska premierka Theresa May je priznala, da je vse večja možnost, da Združeno kraljestvo sploh ne izstopi iz EU. Observer piše, da je Mayjeva dala jasno vedeti, da je zdaj na mizi odločitev o tem, da Britanci iz evropske povezave izstopijo z dogovorom ali pa sploh ne izstopijo. Reuters piše, da želi premierka še vedno doseči kompromis z opozicijsko laburistično stranko.

Porsche 718 T Avto Nov šok za Britance: brexit bo močno podražil avtomobile

"Parlament se je izrekel, da izstopa brez dogovora ne bo. Zdaj imamo jasno izbiro, oditi z dogovorom ali sploh ne izstopiti," Mayjevo citirajo pri Observerju. Dodala je še, da dlje, ko bodo prestavljali odločitev, manjša je možnost za izstop iz EU.

Brexit Izstop VB iz EU Slovenija Toliko bo za brexit plačala Slovenija

Mayjeva je sicer v petek pisala predsedniku Evropskega sveta Donaldu Tusku in ga prosil za odlog brexita na 30. junij, da bi lahko le prišli do rešitve s položaja, v katerem so se znašli.
 

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 11:22 07.april 2019.

    Zdaj jim je verjetno postalo kristalno jasno da bodo na slabšem če izstopijo, pač eu se ni dala izsiljevati z starimi forami, NEEČ grem dam če ne dobim petke :) LOL in zdej po vsem tem času kao ej mi ...prikaži veči bi vseeno ostali. Tipično aristokratsko sranje