Svet
34204 ogledov

Preobrat v zgodbi neznane ženske s Krka

neznana identiteta PU primorsko goranska
Javili so se češki turisti, ki trdijo, da so srečali žensko, ki so jo našli na Krku.

Hrvaška policija še vedno ni uradno potrdila identitete ženske, ki so jo rešili s težko dostopnega terena na otoku Krk. Vse pa kaže, da so čedalje bliže temu, saj so se oglasile tri ženske, ki so jo z objavljenih fotografij prepoznale. Več o tem v članku Skrivnostna ženska s Krka: "Poznam jo, delali sva skupaj".

Ženska pri sebi ni imela ne mobilnega telefona ne dokumentov, govori pa angleško z britanskim naglasom. Kdo je, ne ve, niti ne ve, kako je prišla na kraj, kjer so jo našli. 

Kasneje so približno 500 metrov od kraja, kjer so našli žensko, našli njen nahrbtnik, a v njem ni bilo ničesar, kar bi policiji lahko pomagalo pri odkrivanju njene identitete. V nahrbtniku je bilo nekaj osebnih predmetov, higienski pripomočki in denarnica, v kateri pa ni bilo ne denarja ne dokumentov. 

reševalna akcija neznana ženska Krk | Avtor: HGSS HGSS

"Srečala sva jo v Makarski"

Novico o nenavadnem primeru so objavili številni svetovni mediji. Objava je pritegnila pozornost dveh čeških turistov, ki sta prepričana, da sta z žensko govorila. Češka turista sta za češki portal tn.nova.cz dejala, da sta žensko srečala 9. septembra v Drveniku pri Makarski in se z njo pogovarjala. Bila naj bi Slovakinja. "Povedala nama je, da je upokojena in da je na pot odšla sama," sta dejala. Ker naj bi se bala 14-dnevne karantene po vrnitvi na Slovaško, naj bi izključila telefon in odvrgla krtico SIM. 

"Hotela je še v Liko," sta dodala o njenih načrtih. "Bila je zelo inteligentna. Rekla nama je, da je nekaj časa delala v Angliji, zato je dobro govorila angleško."

Tiskovni predstavnik češke policije je potrdil, da so bili obveščeni o tem in da so informacije posredovali hrvaškim kolegom ter jim obljubili pomoč pri preiskavi, če bo potrebno. 

neznana identiteta Otok Krk Svet "Kako je mogoče, da nihče ne ve, kdo je?"

Na pomoč poklicali Interpol

Gorska reševalna služba je za 24sata potrdila, da so dobili več različnih informacij, ki jih redno posredujejo policiji. Policija prejema sporočila iz vsega sveta, a za zdaj noben informacija ni obrodila sadov. Hrvaška policija je za pomoč zaprosila Interpol. 

Zdravstveno stanje najdene je stabilno. Ko bodo zdravniki dali zeleno luč, jo bodo predali centru za socialno varstvo, ki bo poskrbel za njo. 

neznana identiteta Svet Žensko našli poškodovano, ne ve, kdo je

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.