Svet
10416 ogledov

Skrivnostna ženska s Krka: "Poznam jo, delali sva skupaj"

neznana identiteta PU primorsko goranska
Vse kaže, da se bo skrivnostni primer ženske, ki so jo našli na težko dostopnem terenu na otoku Krk, le razpletel.

Vest o tem, da so na otoku Krk našli žensko, staro okoli 60 let, ki govori angleško, a ne ve, kdo je in nima pri sebi nobenih dokumentov, je obšla svet. Kot kaže pa bo prav to, da so novico objavili mediji širom sveta, policiji pomagalo razkriti skrivnost, kdo neznanka je. 

Oglasile so se kar tri ženske, ki so neodvisno ena od druge, sporočile pristojnim, da neznanko poznajo. S hrvaško policijo sta stik navezali Slovakinja in Čehinja, ki sta s fotografij objavljenih v tamkajšnjih medijih, prepoznali žensko. Kot navaja 24sata, je Čehinja Gabika P, dejala, da je ženska njena prijateljica iz šolskih dni. "Dolgo se nisva videli, a to je ona. Ima 58 let," je povedala.

neznana identiteta Svet Preobrat v zgodbi neznane ženske s Krka

Tudi državljanka Slovaške je neznako prepoznala ter prav tako navedla isto ime in priimek kot prej omenjena Čehinja. Prepoznala jo je s fotografije, ki jo je v eni od skupin, v katerih so češki in slovaški turisti, objavil neki član. Stopila je v stik z reševalci, hrvaško in slovaško policijo. "Nihče je ni iskal, ker živi sama in sama potuje, to ima zelo rada. Že pred tem je bila v več krajih na Hrvaškem," je dodala.  

reševalna akcija neznana ženska Krk | Avtor: HGSS HGSS

Neznanko je prepoznala tudi Nina Smidt iz Los Angelesa, ki se je javila portalu Total Croatia News. Povedala jim je, da gre za Danielo A., ki je z njo delala v Los Angelesu. Slišali se nista že od leta 2015, ko se je Daniela preselila iz Los Angelesa na Irsko. Smidtova je policiji povedala, da sta z Danielo delali v istem podjetju. "Podjetje jo je najelo prek neprofitne organizacije, ki pomaga brezdomcem urediti življenje. Daniela je bila v različnih prehodnih domovih za ženske in v zavetiščih," je povedala. "Daniela nam je povedala, da si želi na Irsko, kjer je imela dobrega prijatelja, pri katerem bi bivala. Julija 2015 je odšla na Irsko in od takrat se nisva več slišali." 

Ko je v medijih videla fotografijo, jo je takoj prepoznala. Fotografijo je poslala tudi svojemu šefu, ki je potrdil, da gre za Danielo. "Za Danielo so težki časi, doletelo jo je nekaj smole. Bila je zelo dobra delavka, pametna in čudovitega srca," je dejala za portal Total Croatia News. 

neznana identiteta Otok Krk Svet "Kako je mogoče, da nihče ne ve, kdo je?"

Identiteta ženske še ni bila uradno potrjena. Če bo tudi policija potrdila navedbe žensk, ki so se javile, bo tako rešen del uganke. Še vedno namreč ni jasno, kako se je ženska znašla na težko dostopnem območju in zakaj se ničesar ne spomni. 

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice