Svet
20 ogledov

Prepoved vstopa v bare in policijska ura

Eric Joyce Reuters
Laburistični poslanec Eric Joyce tri mesece ne sme vstopiti v kateri koli pub in upoštevati policijsko uro konec tedna, potem ko je zelo pijan v enem izmed barov v parlamentu udaril štiri ljudi. Plačati mora tudi 4.400 funtov (nekaj manj kot 5.300 evrov).

Britanski laburistični poslanec Eric Joyce je kaznovan s trimesečno prepovedjo vstopa v kateri koli bar, pub ali restavracijo v državi in s policijsko uro konec tedna, potem ko je 22. februarja zelo pijan v enem izmed barov v parlamentu udaril konservativnega kolega, dva konservativna svetnika in enega laburističnega poslanca, poročajo britanski mediji. Dvanajst mesecev bo moral v prostem času brezplačno opravljati javna dela, kot je čiščenje ulic, plačati 3.000 funtov globe in 1.400 funtov odškodnine vsem, ki jih je udaril.

"Ne dotikajte se me, sem član parlamenta!"

Joyceov gost, amaterski operni pevec Stuart Niven, je tistega večera v baru zapel, a ni navdušil družbe konservativcev, njihove pritožbe pa so Joyceu dvignile pritisk. Eden od očividcev je povedal, da "je bil zelo jezen in pijan, bolj jezen kot kdor koli", drugi pa je opisal, da je imel pogled, "kot da nikogar ni doma". Ko so ga policisti poskušali obvladati in odpeljati, je kričal: "Ne dotikajte se me, sem član parlamenta!"

Laburisti so že napovedali, da ga bodo vrgli iz stranke, Joyce pa odgovarja, da bo ostal do konca mandata oziroma prihodnjih volitev, ki bodo maja 2015. Do takrat bo užival ob plači približno 65 tisoč funtov letno oziroma skoraj 78 tisoč evrov.

Priznal odnos s 17-letnico

Enainpetdesetletni nekdanji vojak je priznal tudi odnos z mladoletno prostovoljko, ki je leta 2010 pomagala pri splošnih volitvah. Razkritje tega odnosa je sprožilo jezno reakcijo škotskega laburističnega vodje Johanna Lamonta: "To je človek, ki je zlorabil svoj ​​položaj in oblast. Zgrožen sem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.