Svet
5 ogledov

Prepovedal visoke varnostnike

Visokim varnostnikom v službi Sarkozyja, ki naj bi bil visok 167 centimetrov, so Žurnal24 main
Francoske medije so napolnila namigovanja, da so višjim policistom diskretno svetovali, naj se ne prijavljajo kot kandidati za varovanje predsednika Sarkozyja.

Frustracije francoskega predsednika z višino sicer segajo daleč v njegovo politično preteklost. Zadnja namigovanja mogoče malo presegajo meje okusnega. V policijskih vrstah so se namreč pojavile govorice, da je Sarkozy prepovedal, da bi ga varovali visoki možje in to kljub prednostim, ki jih prinaša njihova postava.

"Nesmiselno iskati supermane"
Neimenovani vir pri policiji navaja, da je za predsednikove varnostnike nesmiselno iskati supermane, saj je izredno malo možnosti, da bi Sarkozy sprejel varnostnika, ki bi bil opazno višji od njega. Kot zanimivost lahko omenimo, da so predsedniško stražo leta 2002, po poskusu napada na nekdanjega predsednika Chiraca, okrepili s 50 na 80 mož.

Carli dovoli le čevlje brez pete
Francoski predsednik je bil od zasedbe prestola že večkrat tarča posmehovanja zaradi svoje majhnosti. Javnosti se je najprej zasmilila njegova žena Carla Bruni, ki je opazno višja in je od začetka njune skupne poti dobesedno obsojena na čevlje brez pete.

Ob Obami stal na pručki
Pred kratkim so naslovnice francoskih tabloidov napolnile tudi slike predsednikovih čevljev z visoko peto, največ razburjenja in obenem tudi salve smeha pa je sprožil posnetek, kako Sarkozy med nagovorom v družbi ameriškega predsednika Baracka Obame v Normandiji stoji na pručki. Posnetek z načrtno izbranimi delavci podobne višine je bil narejen septembra lani. Večina jih je kasneje celo potrdila, da so jih izbrali prav zaradi njihove višine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.