Svet
23501 ogledov

Prepovedali vstop necepljenim, ostali s testom

covid-19 Epa
Ostri ukrepi vstopa bodo v veljavi tri tedne.

Finska vlada je sporočila, da necepljenim tujcem od danes ne bo več dovolila vstopa v državo. Cepljeni in preboleli bodo lahko vstopili le z negativnim testom na novi koronavirus, ki ni starejši od 48 ur. Ukrepi bodo v veljavi naslednje tri tedne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik mejne policije je potrdil, da bodo necepljene tujce zavrnili, razen če so na seznamu izjem, kot so osebe s stalnim prebivališčem na Finskem, delavci in diplomati. Med izjemami so tudi zdravstveno in transportno osebje, osebe, ki potrebujejo humanitarno pomoč, ter nekateri prebivalci obmejnih občin na Švedskem in Norveškem.

Poleg omejitev vstopa v državo je med ukrepi tudi skrajšanje odpiralnega časa gostinskih lokalov. Bari, ki primarno strežejo alkoholne pijače, bodo te lahko stregli le do 17. ure, zapirati pa se bodo morali ob 18. uri. Restavracije bodo sicer lahko ostale odprte do 20. ure, če bodo gostje izpolnjevali pogoj PCT. V vseh lokalih bo omejeno tudi število prisotnih.

Vsi ukrepi naj bi veljali do 16. januarja 2022.

Po podatkih finskega inštituta za zdravje in socialno varstvo so v državi z okoli 5,5 milijona prebivalci v zadnjih 24 urah zabeležili 2714 novih okužb. Hospitaliziranih je skupno 307 oseb, od katerih jih je 59 na intenzivni negi. Polno cepljenih je približno 77 odstotkov prebivalstva, medtem ko je tretji odmerek prejelo okoli 17 odstotkov Fincev.

Hrvaška epidemija covid-19 Covid-19 Svet Hrvaška spreminja pravila za karanteno Nizozemska covid-19 Zdravje Zanimivi izsledki nove raziskave o omikronu

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 3
 • Avatar Tanniolessa
  Tanniolessa 00:37 29.december 2021.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • kapibara1 21:10 28.december 2021.

  Cepljeni pa na test ? Nemogoče ? Končno in krepko prepozno !

 • QSprm 18:51 28.december 2021.

  Kaj tocno bi naj s temi oslarijami dosegli ne vejo povedat niti sami avtorji teh kretenizmov. Vsi se bojo okuzili, slej ko prej. Edina razlika med zdej in prej je: preje to ni bil razlog za histerijo. Zdej smo price ...prikaži veče mnozicni histeriji, primerljivi edino z uno norostjo iz 40ih let prejsnjega stoletja. Avtokratsko uvajanje apartheida in brezglavo teroriziranje raje. Vse brez enega res smiselnega in objektivnega razloga.