Svet
739 ogledov

Pretresljive številke, v napadu je umrlo 45 otrok

Slovo od žrtev terorističnega napada na Šrilanki Epa
Najmlajša žrtev je bila stara 18 mesecev.

Sklad Združenih narodov za otroke (Unicef) je objavil, da je v samomorilskih napadih na Šrilanki z več kot 320 smrtnimi žrtvami umrlo najmanj 45 otrok. Tiskovni predstavnik Unicefa Christophe Boulierac je novinarjem v Ženevi potrdil, da je doslej umrlo 45 otrok.

Dodal je, da bi se ta številka še lahko povečala, saj so številni otroci ranjeni in se po bolnišnicah po vsej Šrilanki borijo za svoja življenja.

Teroristični napadi na Šrilanki Svet Našli krivca za napade na Šrilanki

Slovo od žrtev terorističnega napada na Šrilanki | Avtor: Epa Epa

Po podatkih Unicefa je v napadu na cerkev v mestu Negombo umrlo 27 otrok, 10 jih je bilo ranjenih, v mestu Batticaloa na vzhodu države je umrlo 13 otrok. Vseh 40 umrlih otrok iz obeh mest je domačinov. Najmlajša žrtev je bila stara 18 mesecev.

Med žrtvami tudi otroci danskega miljarderja

Med smrtnimi žrtvami napadov na Šrilanki je tudi pet otrok, ki so tuji državljani. Med njimi so trije od štirih otrok danskega milijarderja Andersa Holcha Povlsena, direktorja verige trgovin z oblačili Bestseller, ki je bil z družino na počitnicah na Šrilanki.

Teroristični napadi na Šrilanki Svet Danski milijarder je v napadih na Šrilanki izgubil tri otroke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 x små ferie basser 🐻

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Teroristični napadi na Šrilanki Svet Novi grozljivi podatki s Šrilanke

"Noben otrok ne bi smel doživeti takšne srce parajoče izkušnje in noben starš ne bi smel v takšnih grozljivih okoliščinah izgubiti svojih otrok," je še dejal Boulierac in dodal, da so v napadih številni otroci izgubili svoje starše.

Slovo od žrtev terorističnega napada na Šrilanki | Avtor: Epa Epa

Serija velikonočnih napadov

Šrilanko je na velikonočno nedeljo pretresla serija samomorilskih napadov, v katerih je doslej umrlo več kot 320 ljudi. Šrilanške oblasti so odgovornost za napad pripisale domači teroristični skupini Narodna skupina tovhika. Odgovornost za napad je sicer prevzela skrajna skupina Islamska država.

Slovo od žrtev terorističnega napada na Šrilanki | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.