Svet
4964 ogledov

Prevaral zavarovalnico, usoda ga je kruto kaznovala

Obupani delavec Shutterstock
Moškega je prevara stala družine.

Poskusi zavarovalniških goljufij niso nobena redkost nikjer po svetu; tako krute igre usode pa so najverjetneje redke.

34-letni moški na Kitajskem je zaigral lastno smrt, da bi na ta način prišel do denarja zavarovalnice, piše BBC. Za svoj načrt ni povedal svoji soprogi, ki pa jo je njegova smrt tako prizadela, da je tri tedne kasneje utopila sebe in dva otroka ter za seboj pustila pismo slovesa.

Po tej tragediji se je moški sam predal policiji in povedal, kaj je storil. Ovadili so ga zaradi zavarovalniške prevare in namernega oškodovanja.

Zgodba se je začela septembra, ko je sklenil življenjsko zavarovanje, vredno milijon juanov (okrog 125 tisoč evrov); za svojo odločitev ni povedal soprogi, čeprav je njo navedel za osebo, ki v primeru njegove smrti prejme denar.

19. septembra je najel avtomobil, s katerim naj bi bil kasneje vpleten v prometno nesrečo, avto je končal v reki. Trupla moškega sicer niso našli. Policija je kasneje odkrila, da je imel moški pred svojo domnevno smrtjo visoke kredite.

Dvajset dni kasneje so v ribniku poleg družinske hiše našli trupla njegove 31-letne žene ter 4-letnega sina in 3-letne hčerke. Naslednji dan se je moški predal oblastem.

Na zaslišanju naj bi med drugim povedal, da si je sposodil denar za zdravljenje hčerke, ki je bolehala za epilepsijo.

dokument podpis žig Uspešna 631-krat Slovenija Zakonca sta si s prevaro prisvojila več deset tisočakov Izsiljevanje Slovenija Policija opozarja: Ne nasedajte, gre za prevaro!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.