Svet
10031 ogledov

"Pripravite se na velik udarec"

Dež in veter
Resno opozorilo pristojnih, ljudje so v strahu.

Havaji trepetajo pred izjemno močnim orkanom Lane, ki ga ocenjujejo kot orkan 5 kategorije s hitrostjo vetrov do 260 kilometrov na uro. Lane naj bi ameriško otoško zvezno državo dosegel danes in na območju vztrajal vsaj do sobote. Guverner David Ige je že izdal opozorilo pred naravno katastrofo.

Kot je opozoril guverner, je Lane zelo nevaren viharni sistem. "Opozarjam prebivalce in obiskovalce, da se pripravijo na velik udarec," je opozoril.

Na nevarnost orkana je opozoril tudi župan Honoluluja Kirk Caldwell in prebivalce celotnega otoka Oahu pozval, naj si naredijo zaloge vode in hrane za 14 dni ter naj bodo pozorni na sorodnike, prijatelje in sosede. "Vsakdo na Oahuju bi moral vzeti orkan Lane zelo resno, saj bo prinesel dolgotrajno močno deževje, poplave, visoke valove in rušilen veter," je opozoril župan.

Civilna zaščita na otočju je prav tako izdala opozorilo pred možnimi poplavami na vseh otokih. V celotni zvezni državi so z današnjim dnem že zaprli javne šole. Zaprte bodo do nadaljnjega.

Irma Satelitski posnetki Svet Karibi niso več zeleni! Ophelia Tragično Svet Ophelia zahteva življenja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.