Svet
6474 ogledov

Prišli na destinacijo in ostali brez namestitve

Plaža v Avstraliji Profimedias
Ko so prispeli, so od njih zahtevali dodaten denar.

Primer dijakov, ki so prispeli na maturantski izlet v Barcelono, kjer so izvedeli, da jih je agencija, preko katere so potovali, opeharila. Dijaki Devete gimnazije iz Beograda so vplačali sedem polnih penzionov v enem izmed hotelov v Barcelonu. Potovanje so začeli plačevati že pred šestimi meseci.

Tik preden so krenili na pot, jim je bilo rečeno, da ne bodo spali v hotelu, za katerega so plačevali denar, pač pa zaradi nepredvidenih okoliščin v drugem, vendar primerljivem.

Ko so prispeli, so v tem drugem hotelu od njih zahtevali dodatnih 120 evrov po dijaku. Nekaterim je to predstavljalo ves denar, ki so ga imeli s seboj, ali pa še toliko ne, nastal je splošen kaos.

Na koncu so poklicali policijo, da bi rešila situacijo. Kot piše beograjski Kurir naj bi prespali v enem izmed cenejših hotelov, nato pa se vrnili v Beograd.

Preden so v hotelu poklicali policijo, so dijaki obkrožili predstavnika agencije "Planeta-promet", preko katere so potovali. Med drugim so mu zastavljali vprašanje, ali jim bo vrnjen denar, na kar je odgovoril, da "gotovo".

Eden izmed staršev je za Kurir povedal, da bodo primer prijavili inšpekciji in Ministrstvu za turizem.

denar euro štetje Slovenija Tako so me poskušali nategniti prek Bolhe pametni telefon mobilni telefon Nujno! Slovenija Ne vpisujte svoje telefonske številke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 14:02 16.julij 2018.

    Ta novica se lahko tiče tudi nas, zanima me, kdo ima pri nas nadzor nad turističnimi agencijami in njihovimi TRR? Ali bi bilo možno, da se agencijam sprosti vložen denar potrošnikov na račun natanko takrat ko potniki 100% že dobijo ...prikaži več namestitev in prevoz kot so plačali? Je tak sistem mogoč? Seveda bi tak sistem moral delovati 24/7. Samo primer.

  • Lavdan 10:31 14.julij 2018.

    Take stvari se dogajajo tudi pri nas, zato ni treba v Beograd.

  • Lovebites 10:00 14.julij 2018.

    Balkanski portal?Pisite o realnih,normalnih stvareh,dajte se naucit raziskovalnega novinarstva in prenehajte s copy/paste.A brskate samo po cefurskih cejtngih in lepite na ta portal?Studenti-pisuni so sami cefurji,a drugo ne znajo?Obstaja tudi svet,med drugim.