Svet
52040 ogledov

Prizor, ki zlomi srce

London, deček, pogreb Facebook
Leto in pet mesecev star deček z lopato pri očetovem grobu.

Pretresljiva fotografija 17 mesecev starega dečka, ki s pomočjo lopate zagrinja očetov grob, je postala viralna v Veliki Britaniji, kjer se pristojni trudijo, da bi zajezili naraščajoči pojav nasilja v tej državi.

21-letni Lewis Bagshaw, dečkov oče, je bil do smrti zaboden z Sheffieldu. Njegov prijatelj Jordan Kissack je na Facevbooku objavil fotografijo njegovega sina Carterja, ki je med pogrebom nasul zemljo na krsto svojega mladega očeta.

"Mali nasvet za vse tiste, ki nosijo ali uporabljajo nože ali strelno orožje. Prenehajte!" je pripisal Kissack ob objavljenih ganljivih fotografijah pogreba svojega prijatelja, za katerega smrt sta osumljena dva najstnika.

Carterjeva mama Olivia Keeley je za britanske medije izrazila upanje, da bo fotografija vsaj enega človeka odvrnila od uporabe noža ali strelnega orožja. Fotografija se na spletu širi kot požar. Pod njo se vrstijo številni komentarji obsodb kakršnega koli nasilja.

Nož kri nasilje umor dokaz Prvič v zgodovini Svet London prehitel New York

Britanska policija Svet Na londonskih ulicah je bil ubit 17-letnik

Val usodnih umorov z nožem je razlog, da je britanski London prvič v sodobni zgodovini prehitel ameriški New York po številu umorov na mesec.

V zadnjih treh letih se je število umorov v Londonu povečalo za skoraj 40 odstotkov, medtem ko so v New Yorku, ki ima nekoliko manjše število prebivalcev od Londona, od leta 1990 zabeležili padec za 87 odstotkov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kmetek 11:16 01.oktober 2019.

    le kako, saj imajo muslimanskega župana?