Svet
15 ogledov

Psi zavohali ostanke trupla Antonije?

Antonija Bilić Hrvoje Jelavić/Pixsell
Včeraj je pogrešano Antonijo Bilić iskali okoli 200 ljudi, danes 125. Jezero Brljan so v precejšnji meri že izsušili. Popoldan našli človeške kosti.

Okoli 14.30 naj bi po poročanju hrvaških medijev policija na dnu jezera Brljan našla človeške kosti, med njimi dve stegenski kosti, ključnico in nekaj vretenc, ki so jih že poslali v analizo. Neuradno naj bi šlo za 20 do 30 let stare človeške kosti.

Čeprav je predstavnica policije Marica Kosor zanikala, da so našli človeške kosti, so infromacije s terena drugačne, piše portal 24sata. Svojo izjavo so na policiji kasneje 'popravili' in pojasnili, da so kosti našli na drugi lokaciji. V zadnjih 30 letih je na tem območju, še poročajo iz Hrvaške, brez sledu izginilo več deset ljudi, zato so se odločili za takojšnjo DNK analizo, s pomočjo katere bi lahko morda rešili enega od skrivnostnih izginotij na tem področju.

"Do zdaj smo gladino jezera Brljan zmanjšali za okoli 20 ali 30 centimetrov. Trenutno vodo izčrpava 30 cevi. Če bo potrebno, bomo tlačilke prinesli še iz ostalih delov Hrvaške," je dejal vodja gasilske intervencije ob jezeru Darko Dukić. Kot smo poročali včeraj, so hrvaški gasilci začeli izčrpavati vodo iz delov jezera, saj naj bi tako lažje našli sledi, povezane z izginulo 17-letnico.

"Jezero Brljan preiskujemo zelo natančno, saj je Paravinja večkrat vztrajno ponovil, da je truplo odvrgel prav na tem mestu. Čeprav smo jezero že preiskali, želimo izključiti vsako možnost, da se truplo Antonije nahaja v jezeru, in nato preiskavo usmeriti drugam," pa je, potem ko so policisti popoldan našli človeške kosti, dejal Ivica Kostanić, načelnik policijske uprave Šibenik-Knin.

Zgodaj popoldne so preiskovalci začeli izsuševati jezero Brljan, saj naj bi po poročanju 24sata policija našla nekaj sledi, konkretnih informacij pa niso želeli dajati. Hrvati so ugibali, ali to pomeni, da so naleteli na konkretno sled oziroma celo truplo; tiskovna predstavnica šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor pa je odgovorila: "Izjave ni, ker preprosto ni ničesar za sporočiti. Torej, novosti ni. Lahko samo potrdim, da smo v sklopu akcije začelo izsuševati jezero Brljan ob mostu."

Koliko časa bo izčrpavanje trajalo, ni znano. Lahko se zavleče tudi dlje od dveh dni, pravijo gasilci. Praznitev jezera bi se tako lahko zaključila šele jutri. Policija je medijem včeraj omejila odstop do jezera, izjav pa niso dajali.

Hrvaški mediji poročajo, da gasilci praznijo tri manjše dele jezera. Na tem območju naj bi sledilni psi nekaj zavohali. Po mnenju strokovnjakov bi se lahko ostanki trupla zagozdili globoko v mulj, a sledni psi lahko zavohajo tudi to. Reševalci in potapljači sicer na omenjenih delih niso zaznali ničesar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.