Svet
3444 ogledov

Putin je imel vprašanje za NJO

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je pripravil tradicionalno decembrsko novinarsko konferenco, na kateri je nepričakovano postavil vprašanje ženski, ki bo po napovedih kandidirala na predsedniških volitvah v Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na letni novinarski konferenci v Moskvi med drugim napovedal, da bo na predsedniških volitvah prihodnje leto kandidiral kot neodvisni kandidat. Pričakuje pa široko podporo političnih strank in javnosti, "ki z njim delijo poglede o razvoju države", je poročala STA.

Putin je kandidaturo na predsedniških volitvah marca 2018 napovedal že pred dnevi. Kot neodvisni kandidat bo sicer moral zbrati podpise podpore, česar strankarskim kandidatom ni treba, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Vprašanje protikandidatki

Ksenia Sobchak | Avtor: Epa Epa

Novinarske konference se je udeležila tudi televizijska voditeljica Ksenia Sobčak, ki je že pred tedni napovedala kandidaturo na prededniških volitvah. Putinu je postavila vprašanje, vezano na voditelja ruske opozicije Alekseju Navalnom. "Vi ste tu kot novinarka ali ste pretentali vse in prišli kot kandidatka," jo je pred številnimi zbranimi novinarji vprašal Putin.

Odgovor je nadaljeval s še enim vprašanjem: "Želite, da po Rusiji tekajo Sakašviliji?" in nadaljeval, da ne bo dovolil, da bi se ukrajinski scenarij ponovil v Rusiji.

Ksenia Sobčak je hčerka Anatolija Sobčaka, reformističnega župana Sankt Petersburga iz zgodnjih 90-tih let prejšnjega stoletja. Veljl je za enega izmed Putinovih mentorjev.

Ksenia Sobchak Rusija Svet Prva izzivalka Vladimirja Putina

Vodja opozicije Aleksej Navalni sicer ne sme kandidirati zaradi obtožb o korupciji, ki jih zavrača kot politične.

Putinove 13. letne novinarske konference se danes udeležuje rekordnih 1640 domačih in tujih novinarjev. Lani je trajala skoraj pet ur. Predsednik tako kot običajno odgovarja na vrsto vprašanj, tudi postavljena preko televizije iz vse Rusije - od notranje do zunanje politike, gospodarstva in lokalnih vprašanj, pa tudi glede ruske dopinške afere.

Vladimir Putin Svinjina Svet Putin se ni mogel prenehati smejati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.