Svet
20790 ogledov

Putin podpisal ukaz, ki bi lahko spremenil tok vojne

Vladimir Putin Profimedia
Kremelj siccer zatrjuje, da bojevanje poteka po načrtih.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes podpisal ukaz o desetodstotnem povečanju števila vojakov v ruski vojski, ki naj bi po novem štela približno dva milijona ljudi. Uradnega razloga za povečanje števila zaposlenih v ukazu, ki bo začel veljati 1. januarja, niso navedli.

Število pripadnikov vojaškega osebja, vključno s pogodbenimi vojaki in naborniki, se bo po poročanju tujih tiskovnih agencij povečalo za 137.000 na približno 1,15 milijona. Preostanek je tako imenovano civilno osebje, zaposleno v vojski.

Zadnje povečanje števila pripadnikov ruske vojske je bilo leta 2017, in sicer na 1,9 milijona, od tega je bilo približno milijon vojakov.

Odločitev prihaja dan po tem, ko je minilo pol leta od začetka ruskega napada na Ukrajino. V Kremlju zatrjujejo, da bojevanje poteka po načrtih.

Medtem imajo zahodni analitiki drugačno mnenje glede uspešnosti ruskih sil. Trdijo namreč, da so ruske izgube dosegle več deset tisoč vojakov, prav tako pa je ruska invazija izgubila svoj začetni zagon, ukrajinske sile pa vedno uspešneje hromijo logistiko ruske vojske.

Volodimir Zelenski Kljub vsemu Šport Zgodovinski dan za Ukrajino! Svet ne more verjeti, za kaj so se odločili mačka maček vojna vojak orožje Ukrajina Svet Pobegli ruski vojak: "Vse je laž!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 92
  • Gartner54 08:00 26.avgust 2022.

    Celotna Evropa je fašistična in edino ruski predsednik Putin se bori proti tej fašistični golazni. Večina Evropejcev podpiramo Rusijo in njihov pravični boj proti ukrajinskim fašistom.

  • Avatar luckyss
    luckyss 06:39 26.avgust 2022.

    Koliko kretenov na vidiku, kot da bi celotna klet iz Trstenjakove prišla na obisk...Ne, Butalci, to ni Putinova vojna, niti ruska. To je vojna proti nacizmu in imperializmu, ki svetu grozi pod taktirko ZDA...Zato velika večina sveta Ruse pri tem ...prikaži večm podpira...Le ZDA in Ukrajina sta v skupščini OZN glasovali proti obsodbi nacizma in EU se je tu sramotno le vzdržala....Ves normalen napreden svet je resolucijo podprl in z veliko večino tudi sprejel...Ovce zarukane se sploh ne zavedate kaj podpirate..

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:33 26.avgust 2022.

    Putin je motena oseba in takih se je za bati.