Svet
4739 ogledov

Putin: "To je izdajalec domovine!"

Vladimir Putin Epa
Putin nad vohuna, ki je trenutno na skrivni lokaciji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala označil za "izdajalca domovine". Ob tem je še priznal, da je Moskva ob njegovi izpustitvi iz zapora leta 2010 vedela, da sodeluje s tujimi obveščevalnimi službami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Putin je Skripala ob robu gospodarskega foruma v Moskvi najprej oklical za "ničvredneža". "Je le vohun, izdajalec domovine," je dodal.

Upokojeni polkovnik Skripal je bil zaradi vohunjenja za Veliko Britanijo leta 2006 na vojaškem sodišču v Rusiji obsojen na 13 let zapora. Od leta 2010, ko ga je Moskva skupaj s še tremi zaporniki izpustila v zameno za deset ruskih vohunov, ki jih je prijela ameriška FBI, ima azil v Veliki Britaniji.

Sergeja Skripala in njegovo hčerko so 4. marca našli nezavestna na klopi v angleškem Salisburyju. Oba sta za las ušla smrti in trenutno prebivata na skrivni lokaciji. Njuna zastrupitev je sprožila hudo diplomatsko krizo med Zahodom in Rusijo.

London je v začetku septembra za napad na Skripalova obtožil dva pripadnika ruske vojaške obveščevalne službe GRU. Voditelji Velike Britanije, ZDA, Nemčije, Francije in Kanade pa so nekaj dni kasneje v skupni izjavi izrazili "polno zaupanje" v britansko stališče.

Anna Chapman Kje je danes? Svet Zastrupljenega vohuna zamenjali za njo Britanska policija Velika Britanija Svet Podobnost z umorom, ki naj bi ga naročil Putin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar jezeran
    jezeran 19:56 03.oktober 2018.

    Zopet nekaj proti Rusiji brez dokazov, brez veze, če bo šlo tako naprej, lahko sanjate demokracijo še 1000 let

  • Laznivi 19:13 03.oktober 2018.

    Morilec moral bos poskusit se enkrat...uporabi boljse turiste tokrat....