Svet
9774 ogledov

Putin potegnil to neverjetno potezo

vojna Ukrajina Epa
Ruski predsednik naj bi se zaradi težav na bojiščih v Ukrajini zatekel tudi k iskanju pomoči med zaporniki.

Rusija naj bi na bojišča v Ukrajini pošiljala tudi zapornike, in sicer z obljubo, da bodo sodbe, zaradi katerih so za zapahi, razvelavljene, če se bodo živi vrnili po šestih mesecih. Poleg tega naj bi za ta čas prejeli plačilo v višini okrog tri tisoč evrov. 

Kot poroča ruski neodvisni medij IStories, so najprej začeli za vojno v Ukrajini usposabljati zapornike z območja Sankt Peterburg. Rekli naj bi jim, da jih bodo poslali na fronto, da bi lovili "naciste". 

Kot še dodaja omenjeni medij, naj bi sprejeli vse zapornike, razen tistih, ki so obsojeni na 20 let zapora ali več za najtežje zločine. 

Ukrajinci na usposabljanju pri Britancih 

Medtem je prva skupina ukrajinskih vojakov prispela na usposabljanje v Združeno kraljestvo, je včeraj potrdil britanski obrambni minister Ben Wallace. Cilj tega programa je usposobiti do 10.000 novih ukrajinskih rekrutov.

Ukrajinski vojaki bodo opravljali tečaje, ki temeljijo na osnovnem usposabljanju vojakov v Združenem kraljestvu. To vključuje usposabljanje o orožju, prvo pomoč na bojišču, terensko delo, taktiko patruljiranja in izobraževanje o pravu oboroženih spopadov. Vsak tečaj bo trajal več tednov, je še sporočil Wallace.

Dodal je, da je cilj Združenega Kraljestva povečati obseg in pogostost teh tečajev v skladu z ukrajinskimi zahtevami. London se po njegovih besedah z mednarodnimi partnerji dogovarja tudi o možnostih širšega sodelovanja v tem programu.

Program usposabljanja ukrajinskih sil pod vodstvom oboroženih sil Združenega kraljestva je prejšnji mesec na obisku v Kijevu napovedal britanski premier Boris Johnson.

Žito Ukrajina Svet Zaseženo žito bi lahko bilo prodano Lisičansk Ukrajina Pomembna točka Svet Rusi trdijo, da so dosegli še eno zmago

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • tomaz696 19:24 06.julij 2022.

    Trenirajo nove teroriste tako kot odvekomaj..

  • Avatar pantani
    pantani 12:17 06.julij 2022.

    Mislm,kere laži vi pišete!!!