Svet
1993 ogledov

Putinov nepričakovani obisk

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik je se je te dni mudil v regiji Herson in Lugansk v Ukrajini. Vojakom je zaželel tudi veselo veliko noč.

Ruski predsednik Vladimir Putin je obiskal regiji Herson in Lugansk v Ukrajini, ki si jih je Rusija septembra lani po mednarodno nepriznanih referendumih enostransko priključila, in se srečal s tamkajšnjimi ruskimi vojaki in poveljniki, so danes sporočili iz Kremlja. V luči nedavnega praznovanja pravoslavne velike noči naj bi vojakom podaril ikono.

"Vrhovni poveljnik ruskih oboroženih sil je obiskal poveljstvo vojaške skupine Dneper" v regiji Herson na jugu ter poveljstvo ruske nacionalne garde v regiji Lugansk na vzhodu, so sporočili iz Kremlja, pri čemer pa niso navedli, kdaj natanko je Putin opravil obisk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je bil sicer prvi obisk ruskega predsednika v omenjenih regijah, ki si ju je Rusija septembra lani po mednarodno nepriznanih referendumih skupaj z regijama Zaporožje in Doneck enostransko priključila. Pred tem se je Putin sicer že mudil na obiskih na Krimu in v Mariupolju.

"Zame je pomembno, da slišim vaše mnenje o razmerah, da vam prisluhnem in izmenjam informacije," je v videoposnetku, ki ga je objavil Kremelj, dejal dolgoletni ruski voditelj. Vojakom je tudi zaželel veselo veliko noč, ki so jo pravoslavni kristjani obeležili minulo nedeljo, in jim podaril ikono, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 5
  • Jernej65 18:02 18.april 2023.

    "Bliža se velika noč", je dejal Putko na obisku, svojemu generalu. Ups, video so hitro popravil v, "velika noč je kajne". Ruskim propagandistom ni nič več jasno.

  • janči 15:37 18.april 2023.

    Zelenski se ne obnaša čisto nič drugače, s tem, da on svojim vojakom, kolikor jih je še ostalo, deli medalje.

  • Jernej65 11:09 18.april 2023.

    Kateri dvojnik je bil, prvi, drugi, tretji...