Svet
4058 ogledov

Putinov odgovor Johnsonu

boris johnson Epa
Odgovor na "nebrzdano informacijsko in politično kampanjo".

Ruske oblasti so danes prepovedale vstop britanskemu premierju Borisu Johnsonu in nekaterim drugim visokim britanskim uradnikom kot odziv na sankcije, ki jih je London uvedel zaradi ruske invazije v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ta korak je bil sprejet kot odgovor na nebrzdano informacijsko in politično kampanjo Londona, katere cilj je mednarodna izolacija Rusije, ustvarjanje pogojev za omejevanje naše države in dušenje našega gospodarstva," je v izjavi sporočilo rusko zunanje ministrstvo.

Prav tako je ministrstvo obtožilo London "sovražnih dejanj brez primere", pri čemer je imelo v mislih zlasti sankcije proti ruskim visokim uradnikom. "Britansko vodstvo namerno zaostruje razmere v Ukrajini, oskrbuje režim v Kijevu s smrtonosnim orožjem in usklajuje podobna prizadevanja v imenu zveze Nato," je še dodalo ministrstvo.

Na ruski črni listi za vstop so poleg Johnsona tudi podpredsednik britanske vlade Dominic Raab, zunanja ministrica Liz Truss, obrambni minister Ben Wallace, nekdanja predsednica vlade Theresa May in prva ministrica Škotske Nicola Sturgeon.

Britanske oblasti sodelujejo v mednarodnih prizadevanjih za kaznovanje Rusije, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin pričel z invazijo v Ukrajini, in sicer z zamrznitvijo premoženja ruskih predstavnikov, prepovedjo potovanj in gospodarskimi sankcijami.

Ukrajina - posnetek Vojna Svet Ukrajinci objavili nov video Vladimir Putin Svet Svet Putin resneje kot kdajkoli opozoril zahod

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • LukaMB 21:13 16.april 2022.

    Čisto pravilno, nikoli ne bodi prvi, če pa te nekdo prvi pa mu postopoma dviguj pritisk. Tako se to dela, pravilno Rusi in po pravoslavno!

  • janči 15:21 16.april 2022.

    Prav mu je Johnsonu. Pa že prej bi moral Putin to storiti z vsemi oprodami in služabniki Amerike.