Svet
26064 ogledov

Ukrajinci objavili nov video

Ukrajina - posnetek Facebook
Na spletnih omrežjih so objavili posnetek, za katerega trdijo, da gre za uničevanje ruskih oklepnih vozil.

Ukrajinska stran navaja, da se na videu vidi, kako ukrajinski oklepnik uničuje ruski tank. Avtentičnost posnetka še ni potrjena, prav tako ne čas in kraj nastanka posnetka. 

V pripisu posnetka je objavljeno: "Ruski tanki proti ukrajinskemu oklepnemu transporterju. Kaj mislite, kdo je zmagal v svoji domovini?" 

Kijev znova tarča napadov

Medtem je bil Kijev danes znova tarča ruskega napada. V eni od četrti na jugovzhodu mesta je odjeknilo več eksplozij, podatkov o žrtvah zaenkrat ni, je poročala STA. 

Kijevski župan Vitalij Kličko je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil, da so eksplozije odjeknile v četrti Darnizja. Ljudi je pozval, naj upoštevajo razglašene alarme ter se zatečejo na varno. V Kijevu se namreč sirene oglasijo večkrat na dan, številni ljudje pa alarme ignorirajo.

Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP naj bi bila tarča napada tovarna vojaške opreme, kjer med drugim izdelujejo tanke. Dodajajo, da se z območja dviga dim.

Rusi napad potrdili

Rusko obrambno ministrstvo je kasneje na Telegramu sporočilo, da so "z natančnim orožjem zrak-zemlja dolgega dosega uničili poslopje tovarne orožja v Kijevu". Rusija je hkrati zagrozila z novimi napadi na Kijev, potem ko je ukrajinska vojska po njenih trditvah ta teden obstreljevala obmejno območje v Rusiji.

Eksplozije je bilo po trditvah ukrajinskih medijev danes znova slišati tudi na zahodu države, v okolici Lvova.

Iz Harkova na vzhodu Ukrajine medtem poročajo, da je bilo v petek v obstreljevanju ubitih najmanj deset ljudi, 35 pa ranjenih. Po navedbah regionalnega tožilstva je bilo poškodovanih ali uničenih več stanovanjskih poslopij.

Podpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk je sporočila, da je za danes na območju Luganska dogovorjenih devet humanitarnih koridorjev za umik civilistov. Povedala je še, da je umik iz obleganega Mariupolja mogoč le z osebnimi vozili.

Vladimir Putin Svet Svet Putin resneje kot kdajkoli opozoril zahod Žrtev vojne v Ukrajini vojna Svet Video: 10-letnica v napadu ostala brez matere, nato pa še brez obeh nog

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Ender3 16:43 16.april 2022.

    Ob tem bi človek mislil, da so, bodo Rusi poraženi. Naivno je, to pričakovati, čeprav je dobršen del sveta na Ukrajinski strani. Ukrajina je samo poligon, kjer se zahod /ZDA, Nato/spopada s Rusi.

  • jozicamurn 14:30 16.april 2022.

    jakec ti pravljice prodajaš, bil si na prvi fronti in sam osebno si jih vse preštel ter veš, po domače povedano ne mešaj drek.

  • jakec1575 13:25 16.april 2022.

    Tole teroriziranje vseh mest je sam psiholosko hebanje. Ampak ukrajinci so toliko ze zgubili, da bojo sli do konca. Rusi pa so izgubili 20 tisoc nabornikov. Zato zdaj sebe raketirajo, da narodu pravljice prodajajo.