Svet
17895 ogledov

Putinov propagandist o tem, kako se bodo širili tudi na Balkan

Nikolaj Vavilov Reševalni pas/Twitter
Razprava na ruski državni televiziji.

V Moskvi so na ruski državni televiziji pripravili razpravo o ruski strategiji v prihodnjih desetletjih. Njihovi strokovnjaki so ob široki razpravi med drugim zatrdili, da ukrajinski jezik ne obstaja, nato pa omenili predvidevanje, da bo Rusija pripojila sosednje države v "veliki ruski dom", ki ga bo možno širiti na Balkan in Poljsko. 

"Po eni strani imajo mnogi razlog za obup, vendar če pogledate stvari iz druge perspektive, Rusija se uspešno borit zoper več kot milijardo zahodnjakov. Tekom celega letošnjega leta celoten Zahod ni mogel obvladati Rusije. Vsak povprečen Rus se bo z menoj strinjal; imamo toplo vodo, hrano, gospodarstvo, javni prevoz delje. Naša ekonomija se rekonstruira," je izpostavil filolog Nikolaj Vavilov v oddaji na kanalu Rusija 1. 

"Za nas ni izolacije. Pridružila se nam je še Kitajska, Indija, jugovzhodna Azija, Afrika in Latinska Amerika. Za nas ni izolacije, mi smo zmagovalci v tej masovni specialni operaciji," je dodal Vavilov. 

Izpostavil je še, da bo Rusija pripojila vse nacije, ki trdijo, da so neodvisne in se ob tem obregnil v ukrajinski jezik, ki da je le dialekt ruskega jezika. "V Evropi s 500 milijoni ljudi bo obstajal kolektiv 200 milijonov ljudi, ki govorijo ruščino in ki lahko mirno polaga pravice še na Balkan, Poljsko in tako naprej," je izjavil filolog. 

"Čez 10 do 15 let se bo pojavila nova ogromna skupnost. To pomeni, da bomo s sebe odvrgli 20 do 30 let staro ogrinjalo, ponošeno ogrinjalo globalizma. Moramo ga zamenjati za novo ideologijo, za novi svetovni nazor, nove družbene in politične strukture," je sklenil Vavilov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • bobubob 11:29 30.november 2022.

    In zakaj bi se smeli na Balkan širiti le Američani? Ker so 'svetilnik demokracije in miru' ? Ravno toliko kot Rusi. Res, zdrava pamet zapušča Zemljo....

  • janči 18:20 29.november 2022.

    Eh novinarji, je skoraj boljše, da rišete srčke in rožice kot, da trosite takšne neumnosti.

  • marko345 09:48 29.november 2022.

    Dejstvo je samo eno, če rusi ne bi imeli plin, nafte in nekaj pomembnih rudnin, jih nihče še povohal nebi. Ampak vsega tega jim bo enkrat zmanjkalo za izvoz, pa tudi svet bo energetsko spremenjen, ker.bo moral biti. To je ...prikaži veče temna prihodnost rusije.