Svet
5110 ogledov

Razkritje: Zaradi brexita beg kraljice

kraljica elizabeta
Izstop Velike Britanije iz EU buri duhove na Otoku. Obnovili so celo načrte, ki so vladali za čas Hladne vojne.

Tako bi v primeru, da bi v Londonu po uveljavitvi brexita izbruhnili nemiri evakuirali kraljevo družino, pišejo britanski mediji. 
"Načrti za hitro preselitev niso novi, saj so veljali že za čas hladne vojne in so bili vmes zamrznjeni, zaradi brexita pa so spet postali aktualni," piše Sunday Times, ki se sklicuje na neimenovan vir znotraj vlade.

Gubraltar Španija Svet "Glasovali bomo za brexit"

Mail on Sunday prav tako trdi, da ima podatke o načrtih za premestitev kraljeve družine, vključno z 92-letno kraljico Elizabeto, v primeru neredov, če bodo izbruhnili po uveljavitvi brexita. Kraljevo družino naj bi premestili na varne lokacije stran od Londona.

Brexit Svet Brexit: pripravite se na črni scenarij

Načrte o evakuaciji naj bi sprejeli po govoru britanske premierke Therese May pretekli mesec, ki je bil tudi poziv politikom, da sprejmejo dogovor z EU o brexitu. Parlament je njen predlog gladko zavrnil, izstop Velike Britanije iz EU pa je predviden za 29. marec. Vlada in številna podjetja se pripravljajo na nepredvidljiva dogajanja, ki utegnejo slediti izstopu brez sporazuma. Tuja podjetja grozijo z odhodom z Otoka, ljudje se bojijo, da bo zaradi carinskih ovir prišlo do pomanjkanja hrane in zdravil.

Kraljica Elizabeta II Svet Brexit. Oglasila se je kraljica.

Konservativni zastopnik in navdušen podpornik brexita Jacob Rees-Mogg je za Mail on Sunday dejal, da evakuacijski načrti kažejo na nepotrebno paniko zaradi trdega brexita, saj so člani kraljeve družine v Londonu ostali celo med zračnimi napadi med drugo svetovno vojno. 

britanski parlament Theresa May Svet Britanski parlament zavrnil brexit brez dogovora

Sunday Times navaja nekdanjega policista, ki je bil zadolžen za varnost kraljeve družine, Dala Daviesa, ki trdi, da bo prišlo do premestitve v primeru izbruha nemirov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.