Svet
5900 ogledov

Razmere se slabšajo: Kup držav, kjer dopustujejo Slovenci, nič več v zelenem

Plaža Profimedia
Evropski center za nadzor nalezljivih bolezni je objavil nov zemljevid, ki prikazuje stanje z okužbami po posameznih evropskih državah. Stanje se je v enem tednu zelo poslabšalo.

Zelena barva se je iz Grčijo praktično poslovila, še več, del celine je že rdeč, nekateri otoki temno rdeči. Temno rdeč ostaja Ciper. Tudi večji del Španije se je obarval v temno rdeče.

Oranžne barve je del osrednje Italije, Sicilija, tudi bližnja pokrajina Veneto. Iz zelene v oranžno se je obarvala skoraj cela Francija. Irska ni več oranžna, stanje z okužbami se je tako poslabšalo, da so jo obarvali v rdeče.

Slovenija na osnovi podatkov iz prejšnjega tedna ostaja zelena, prav tako se razmere ne spreminjajo na Hrvaškem – rumene barve so Istra, Kvarner in Dalmacija, ostali del države je še vedno zelen.

ecdc zemljevid | Avtor: ECDC.eu ECDC.eu

Na Hrvaškem pripravljajo nove protikoronske ukrepe, ki naj bi jih uveljavili pred koncem julija. Zaostrili se bodo tudi pogoji za dostop do znanega prizorišča za zabave.

Hrvaški epidemiolog in član vladnega sveta Branko Kolarić meni, da bo Hrvaška do 5. avgusta rdeča, kar bi lahko pomenilo konec letošnje turistične sezone.

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 06:56 23.julij 2021.

    Odpustite jim saj ne vedo kaj delajo ....

  • Avatar jate
    jate 19:35 22.julij 2021.

    jaja seveda vse je rdeče,tudi menstruacija---bedaki...se grem raje naravno cepit kot pa z genskim cepivom,samo da zvem kdo ima kovid se takoj zaližem(cepim)z njim ali njo

  • JZekspert 18:47 22.julij 2021.

    Točno tako, Slavko, vse skup je že zdavnaj šlo čez vse meje dobrega okusa... tile podkupljeni bebčki so začeli že verjeti v svoje idiotske laži: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps Ma nabijem vas vse podkupljene, cenene, bedne novinarčke na... No, na kaj? Saj veste...