Svet
1359 ogledov

"Rome organizirano vozijo na glasovanje"

Volitve v Beogradu
V Beogradu naj bi da današnjih volitvah prihajalo do številnih nepravilnosti.

V srbski prestolnici danes 1,6 milijona volilnih upravičencev izbira 110 članov mestne skupščine med kandidati 24 list. Volitve pomenijo pomemben preizkus moči Srbske napredne stranke (SNS) predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na voliščih beležijo nizko udeležbo; do 14. ure je po uradnih navedbah glasovalo 29,33 odstotka volilnih upravičencev. Kot je po poročanju srbske tiskovne agencije sporočil center za spremljanje volitev in volilnih procedur, je bila volilna udeležbo nekoliko večja v primestnih naseljih.

Beograd protesti Beograd Svet Goljufije, prijave pred volitvami

Nepravilnosti

Organizacija CRTA (Center za raziskovanje, transparentnost in odgovornost), ki jo sestavljajo aktivisti in neodvisni novinarji, je v izjavi za javnost opozorila na številne nepravilnosti, do katerih naj bi prihajalo na današnjih volitvah.

Prvi mož organizacije Raša Nedeljkov je povedal, da so slednje opazili na številnih volilnih mestih. "Opazili smo paralelne evidence volivcev, fotografiranje volivcev, nespoštovanje procedure, ko glasovnice niso pravočasno ali so naknadno odvržene v škatle, opazili smo, da so pripadnike romske nacionalne manjšine na volitve pripeljali organizirano z avtobusi." Za organizacijo prevozov naj bi skrbela vodilna Vučićeva SNS.

Aleksandar Vučić Vprašanje Kosova Svet Vučić zabrusil Pahorju

Nepravilnosti na volilnih mestih so pripadniki skupine Ne davimo Beograd tudi posneli.

O podobnih dogodkih poroča več uporabnikov družbenih omrežij.

Volišča bodo odprta do 20. ure. Prve projekcije naj bi bile znane okoli polnoči, izidi pa do ponedeljka do 20. ure. Lokalne volitve danes potekajo tudi v Boru, Aranđelovcu in Sevojnu.

Aleksandar Vučić, Kolinda Grabar-Kitarović Pred obiskom v Zagrebu Svet Vučić: "Briga me, da mi pravijo četnik"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.