Svet
16689 ogledov

Rusi ostro nad Vučića: Je navadna politična prostitutka, izdajalec!

Aleksandar Vučić Profimedia
Rusi besni na Srbe.

Srbija je bila med tistimi, ki so glasovali proti Rusiji, Vučić pa je ves čas obljubljal, da Rusiji ne bo uvedel sankcij, je jezno sporočil Vladimir Solovjov, eden največjih vojnih hujskačev Vladimirja Putina, ob fotografiji srbskega predsednika Aleksandra Vučića, ki potrt sedi na stolu nasproti tedanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Ovalni pisarni Bele hiše.

Solovjov večinoma vztraja pri uporabi jedrskega orožja, Zahodu pa je sporočil, da ga bo "izbrisal z obličja zemlje". Provladni ruski vojaški analitik Jurij Kotenok je bil do Vučića še ostrejši. "Srbija je v ZN glasovala proti Rusiji, kar pomeni, da je Vučić marioneta, saj je prisegel, da ne bo nikoli uvedel sankcij proti Rusiji. Diagnoza - politična prostitutka!", je zapisal na svojem Twitter profilu. Spomnimo, Srbija je na ZN glasovala za obsodbo Rusije zaradi priključitve štirih ukrajinskih regij - Luganska, Donecka, Hersona in Zaporožja.

Približno 70 odstotkov vseh investicij v Srbiji prihaja iz Evropske unije, največ iz Nemčije, nato pa iz Italije. Le okoli deset odstotkov prihaja iz Rusije, približno toliko iz Kitajske. Nekaj ​​odstotkov pride iz preostalega sveta. A Rusija je za Vučića pomembna zaradi energetskih virov in povezanosti srbskega naroda z Rusijo. Zato se Vučić že dlje časa trudi sedeti na dveh stolih. Unija po eni strani diskretno daje vedeti, da bi se lahko evropski investitorji umaknili iz Srbije, če se ta država ne pridruži sankcijam EU proti Rusiji, a za Vučića to pomeni delati proti Rusiji. Brez poceni ruskega plina pa je Srbija manj konkurenčna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Pišmevuh 20:15 18.oktober 2022.

    Sankcije so izgovor, glavna zahteva Eu kimavcev je priznanje Kosova, da bi Putinu izbili argument priključitve pokrajin. Kosovo je za amerigose pomembno zaradi Trepče, kjer se najdejo vse kovine periodnega sistema. Ukrajina pa je pomembna, da bi dobili, Črno morje.

  • jozicamurn 18:04 16.oktober 2022.

    Srbija še vedno ni dala sankcij Rusiji in to je zaenkrat dovolj za Ruse. 4 nove regije ne bodo priznalj, ker Srbija igra na karto spoštovanja UN in bi s tem dejansko izgubili Kosovo, ker bi pomenilo da lahko večina ...prikaži več Albancev odloči, da ne želi živeti s Srbi več, ampak je to proti UN rezoluciji 1244 in ozemeljski celovitosti. Dvorezen meč.

  • malarin 20:33 14.oktober 2022.

    Volkov, kurba ? ? ?