Svet
10363 ogledov

Ruska vohunka z razvratnih zabav Natove častnike vabila v posteljo

Maria Adela Reševalni pas/Twitter
Šlo je za rusko obveščevalno operacijo v Italiji.

Glavna junakinja najbolj odmevne obveščevalske operacije, ki jo je Rusija izvedla v Italiji, je Maria Adela Kuhfeldt Riviera. Leta se je uspešno infiltrirala med osebje Natove baze v Neaplju. Rekonstrukcijo dogodkov so deset mesecev sestavljali italijanska La Repubblica, novinarji spletne strani Bellingcat, nemški Der Spiegel in The Insider. 

Maria Adela je 30-letnica, izdajala pa se je za malo starejšo vdovo visoke družbe, ki govori šest jezikov in izdeluje nakit. Njeno pravo ime je Olga Kolobova, agentka obveščevalne službe Kremlja. Glede na pisanje omenjenih medijev je med letoma 2009 in 2011 delovala tudi na Malti in Rimu, med drugim so jo povezovali z Marcelle D‘Argy Smith, nekedanjo urednico britanskega Cosmopolitana. 

Svojim znancem in prijateljem, uslužbenem Nata, je povedala, da je bila rojena v Peruju, od koder je z mamo samohranilko odpotovala v takratno Sovjetsko zvezo, da bi se tam udeležila olimpijskih iger leta 1980. Mama naj bi dobila nujen poziv nazaj v državo, hčerko je pustila družini v Sovjetski zvezi. Maria Adela naj bi tako odraščala na ruskih tleh, imela naj bi težak odnos z očetom družino, ki naj bi jo zlorabljal. Resnica je, da je bil njen oče dekan vojaške fakultete v Ekaterinburgu, polkovnik s številnimi odličji. 

Ko se je preselila v Italijo, je odprla butik nakita in luksuznih okrasnih predmetov, ki ga je kasneje spremenila v klub. Obiskovali so ga tudi uslužbenci Nata iz Neaplja. V klubu je spletla pravo pajkovo mrežo kontaktov, zaposlene Natove uslužbence je vabila k sebi domov, z enim je imela tudi daljšo ljubezensko zvezo. 

Dokazi, da bi uspela fizično priti v Natov center, ni, je pa bila večkrat prisotna na večerjah in zabavah Natovih zaposlenih. 

Leta 2018 je brez pojasnila zapustila Italijo, nato pa na Facebooku namignila, da se zdravi zaradi raka. Vezi s svojimi prijatelji iz Neaplja je prekinila. V tem času je prava Olga Kolobova kupila dva luksuzna stanovanja v Moskvi, vozila se je z najnovejšim Audijem. 

Na ruskem družbenem omrežju Odonoklassniki (OK) je zadnje mesece širila objave, ki podpirajo Vladimirja Putina in njegovo vojaško posredovanje v Ukrajini. 

Kakšne informacije je uspela pridobiti za svoje nadrejene, ni jasno. 

Viktor Orban Odločitev padla Svet Orban pokazal sredinec Evropi, raje bo sodeloval z Rusi Vladimir Putin Svet Svet Putin podpisal ukaz, ki bi lahko spremenil tok vojne

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • miro8 12:55 29.avgust 2022.

    Avtor(ica) BB. marš nazaj v osnovno šolo. Mi imamo dvojino, torej si je vohunka kupila "dve stanovanji". Pa pri honorarju naj ti odtrgajo.