Svet
1339 ogledov

Ruske sile popolnjujejo enote

Ukrajina Epa
Soočajo se tudi s pomanjkanjem hrane, goriva in streliva.

Ruske sile v Ukrajini izvajajo popolnjevanje enot, da bi nadomestili velike izgube v bojih, so danes sporočili iz generalštaba ukrajinske vojske. Veliko ruskih vojakov, ki so nameščeni v Belorusiji, se zato premikajo proti Ukrajini, navajajo.

Ruska vojska v Ukrajini se sooča s pomanjkanjem hrane, goriva in streliva. Poleg tega morajo z bojišč umakniti ranjene in obolele vojake, rezervni vojaki iz Belorusije pa naj bi poskrbeli za to, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub temu pa ruska vojska še naprej napada cilje v Ukrajini, so še sporočili iz generalštaba ukrajinske vojske. Skušajo zavzeti mesto Černigiv na severu države, na jugovzhodu pa še naprej potekajo boji za mesta Rubižne pri Lugansku, Severodoneck in Mariupolj. Ukrajinske sile pa so tudi zavzele nazaj mesto Trostjanec pri Sumiju na severovzhodu države, so še sporočili iz generalštaba.

Černigov vojna Svet Ostali brez hrane, vode, elektrike in gretja. "Mesto je povsem uničeno" LNR Luganska republika vojaki ukrajina Svet Pripravljajo referendum o priključitvi Rusiji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • marko345 19:54 27.marec 2022.

    In Putin bo zopet poslal obveznike, ki tam sploh ne smejo biti. Sicer pa v Rusiji je uradno nekajkrat več nacitov kot v Ukrajini, to so uradne objave obeh vojskujočih držav. Rusi so za dve generacije uničile prihodnost lastnemu narodu. ...prikaži več Ko bo te vojne konec, bo Rusija večkratno obkrožena z nuklearnim orožjrm, da ja nikoli več ne bo pogledala čez lastne meje, nakradeno bo pa vrnila nič bat.