Svet
2541 ogledov

Ostali brez hrane, vode, elektrike in gretja. "Mesto je povsem uničeno"

Černigov Profimedia
Le oskrba s plinom še nekako deluje, sicer pa je infrastruktura v mestu zaradi bojev povsem uničena.

V Černigivu na severu Ukrajine, ki ga oblega ruska vojska, so ostali brez hrane, vode, elektrike in gretja, je danes sporočil visok predstavnik regionalnih oblasti Vjačeslav Čaus. Le oskrba s plinom še nekako deluje, sicer pa je infrastruktura v mestu zaradi bojev povsem uničena, je sporočil prek Telegrama.

Černigiv leži na pomembni poti severno od Kijeva proti beloruskemu mestu Gomel. Ruske sile so mesto praktično povsem obkolile in preprečujejo njegovo oskrbo ter umik civilistov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na težke razmere in uničenje v mestu je v soboto že opozoril tudi župan Vladislav Atrošenko. "Mesto je povsem uničeno," je dejal. Po njegovih navedbah je bilo ubitih več kot 200 ljudi. Polovica prebivalcev tega mesta, ki je imelo pred vojno okoli 285.000 prebivalcev, pa je pobegnilo, je še dodal. Teh navedb sicer ni mogoče neodvisno preveriti, navaja dpa.

Medtem je voditelj samooklicane ljudske republike Lugansk Leonid Pašečnik danes dejal, da bodo v tej regiji morda izvedli referendum o priključitvi k Rusiji. Dejal je, da je "iz nekega razloga prepričan, da se bo to zgodilo", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

LNR Luganska republika vojaki ukrajina Svet Pripravljajo referendum o priključitvi Rusiji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Bojan Lavrencic 10:34 30.marec 2022.

    Zanimivo kako Zelenski in zahodni mediji, politika in kvazi strokovnjaki ves cas razlagajo kako rusom nic ne gre. Obenem nas prepricujejo kako je ruska vojska brez streliva, hrane in tik pred kolapsom. Tudi stalno poslusamo kako se porazena umika......Potem pa ...prikaži več drugi dan jokanje Zelenskega za orozje in porocila o mestih ter regijah tik pred padcem. Z osnovnim z anjem vojaske strategije in taktike ter pogled na vojno marto Ukrajine pa kaze da gre rusom cisto vredu.

  • milan41 12:25 28.marec 2022.

    Zaradi tega , bo pa sedaj šlo brez pardona ! UA si na nivoju Sirije in ISISa ! Sedaj naj vam pa res Bog pomaga ! https://www.kurir.rs/planeta/3900865/snimak-ubijanja-ruskih-zarobljenika-zapalio-internet-rusija-najavila-istragu-morali-da-reaguju-i-ukrajinci-uznemirujuci-video?utm_source=espreso&utm_medium=kurir_widget&utm_campaign=adria_internal

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 19:48 27.marec 2022.

    Od vseh udeleženih s sankcijami in vojno, le Rusija ni imela izbora. Žalostno ne ?