Svet
3157 ogledov

S pismom razbesnel starše svojih žrtev

Marc Dutroux Epa
Monstrum, ki je ugrabljal, mučil in posiljeval svoje žrtve, deklice, stare od 8 do 19 let, pisal staršem svojih žrtev.

Marc Dutroux, danes star 61 let, je serijski morilec in pedofil, ki so ga belgijske oblasti zaprle leta 1996. Nedavno je ponovno razburil starše svojih žrtev, na katere je naslovil svoje pismo, poroča BBC.

Že zadnjih nekaj let se Dutroux prizadeva za predčasno izpustitev iz zapora. V pismu staršem žrtev je med drugim napisal, da bi rad pomagal zaceliti njihove rane na skromen način.

Dutroux in njegova žena Michelle Martin sta bila leta 1986 prijeta zaradi ugrabitve in posilstva petih deklic; leta 1989 je bil iz zapora predčasno izpuščen. Leta 1995 in 96 je zopet ugrabil, mučil in posilil šest deklet, starih od 8 do 19 let. Dve najstnici je ubil, dve osem let stari deklici sta v njegovi kleti umrli zaradi lakote.

Med zaslišanji je med drugim povedal, da je bil del pedofilske mreže, v kateri so sodelovale tudi nekatere vidne osebnosti v Belgiji; ravnanje policije v njegovem primeru je privedla do številnih drugih obtožnic zaradi prikrivanja zločinov.

Oče ene od žrtev zloglasnega pedofila je objavil pismo, v katerem je med drugim izpostavljeno, da je Dutroux pripravljen odgovarjati na vprašanja družin. Njegov odetnik je izpostavil, da ne želi odpirati starih ran, pač pa na skromen način pomagati pri njihovem celjenju.

Oče ene izmed ubitih najstnic, Jean Lambrecks, je pri tem povedal, da je pismo velik medijski trik odvetnika s preveč časa in premalo klientov, oče umrle 8-letne deklice, Jean-Denis Lejeune, je pismo opisal kot moralno mučenje, oče druge umrle osemletnice pa je izpostavil, da to, da bi odpustil morilcu njegove hčerke ne pride v poštev in da bo to prepustil bogu.

Napad na pedofila Video Svet Oče zlorabljenih napadel pedofila zloraba otrok Grozno Svet Za 6 evrov prodajala hčerko

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.