Svet
2629 ogledov

S selfijem sprožil plaz hudih kritik

Sodobna železniška proga na Hrvaškem. Shutterstock
Popolnoma smo izgubili kompas, se glasi le ena izmed številnih kritik.

Ko je Kanadčanko na severu Italije zbil vlak in jo težje poškodoval, so se reševalne službe hitro odzvale in ji najverjetneje rešile življenje. Medtem ko so ji nudili pomoč, so med drugim opazili mladeniča, ki se je z njimi v ozadju fotografiral, s čimer je izzval bes javnosti.

Morda ves primer ne bi dobil takšnih razsežnosti, če ne bi dogodek posnel novinar in fotograf, ki se je slučajno znašel v bližini. "Popolnoma smo izgubili občutek za moralo," je komentiral.

Policija je mladeniča izsledila, selfie je moral izbrisati iz spletnih omrežij, piše BBC. Mladeniča sicer niso oglobili zaradi prekrška ali kaznivega dejanja, je pa na noge dvignil malodane celo Italijo. Znašel se je na naslovnicah vseh večjih medijev, njegovo dejanje se širi kot požar na družbenih omrežjih.  

Prepoved Vizita za živali Prenehajte s tem početjem

Corriere della Sera med drugim piše, da se zdi, da je mladenič s prsti kazal črko "v" (victory - zmaga), medtem ko se je z drugo roko s telefonom fotografiral. La Stampa piše o "raku, ki razjeda internet", medtem ko je v Italiji priljubljeni radijski voditelj Nicola Savino komentiral, da človeška vrsta galopira proti iztrebljenju.

Mladi Kanadčanki so morali zaradi težkih poškodb amputirati nogo. Novinar in fotograf, ki je ujel dogajanje, Giorgio Lambri, je napisal komentar za časopis Liberta, ki ga je naslovil: "Barbarstvo, ki ga niste pričakovali. Selfie s tragedijo v ozadju." Isti tekst je objavil na svojem Facebook profilu in pripisal: "Houston, imamo težavo".

sebek selfie Najstnici Slovenija Novo mesto: Za boljši selfie splezali na streho šole

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Grillo 17:12 12.avgust 2018.

    Pa uspelo mi je dobiti telefonsko od Kaje. Rekel si da hodi z Danijem Špilerjem. Marko, zresni se. Ena intelektualka, pridna srednješolka in študentka ter glasbenica da bo hodila z razpečevalcem mamil, po domače dilerjem?

  • Grillo 17:09 12.avgust 2018.

    ... pri dekletih pa bi zaslovel kot "tisti, ki punce osvaja preko sms sporočil." Lahko bi vedel, da ženske ne znajo držati jezika za zobmi in bi to sčvekala svojih prijateljicam.

  • Grillo 17:07 12.avgust 2018.

    Za konec pa še o tvoji "pomoči" pri spoznavanju deklet. Ponujal si mi telefonske številke svojih bivših deklet. Ti to resno? Tvoje ostanke naj bi pobiral? Bil z dekleti, s katerimi si si izmenjeval telesne tekočine? Dal si mi št. ...prikaži več Anje Žarn. Nisem je kontaktiral. Ti res misliš, da bodo dekleta padla na sms sporočila od tipov, ki jih ne poznajo? In jaz naj bi ji natvezil da sem jo nekje videl, čeprav to ni res? Mislim da bi hitro ugotovila da lažem. Kaj misliš, kaj bi sledilo? Skenslala bi me,...