Svet
3436 ogledov

Saj ni res: teta bičala petletnega nečaka

Italijanska policija - fotografija je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
Policijska preiskava se je začela po ovadbi ravnatelja šole v Catanii, ki jo obiskuje otrok.

Šok v Catanii: petletnika naj bi pretepli in bičali po hrbtu in nogah, je razvidno iz preiskave tožilstva, ki je privedla do aretacije otrokove 28-letne matere in 23-letne "tete", poročajo italijanski mediji. Obe ženski sta domnevno slabo ravnali z otrokom in bili odgovorni za več telesnih poškodb. Policijska preiskava se je začela po ovadbi ravnatelja šole, ki jo obiskuje otrok. 

Mati dopustila mučenje otroka

Določbo, ki jo je že potrdil preiskovalni sodnik, je za obe ženski, ki sta Nigerijki, odredil preiskovalni pripor. 

Preiskave so se začele po poročilu ravnatelja, ki je 14. februarja v sobi policijskega štaba v Catanii govoril o "5-letnem otroku z očitnimi ranami na hrbtu in nogah". 

Mladoletnik, ki so ga nato takoj pregledali, "je kazal nedvomne znake ponavljajočega se nasilja". Otroka so prepeljali v pediatrično urgentno sobo bolnišnice Garibaldi-Nesima v Catanii, kjer je prejel ustrezno zdravljenje z napovedjo 15 dni okrevanja. Pri tem so zdravniki ugotovili "prisotnost številnih globokih odrgnin v obliki črke U", ki so najverjetneje nastale zaradi bičanja.

Iz policijskih preiskav in rekonstrukcije tožilstva je razvidno, da je otroka mučila 23-letna teta, ki sicer ni v sorodstvenem razmerju z otrokom, a živi skupaj z družino. Otroka naj bi mučila zaradi običajnih kapric, ki so značilne za majhne otroke. Zlorabljanje ženske se je dogajalo tudi v prisotnosti matere, ki ni naredila nič, da bi zaščitila otroka ali žensko prijavila pristojnim organom. 

Preberite še, kakšne pogubne posledice ima telesno kaznovanje otroka TUKAJ. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • LukaMB 21:44 23.februar 2024.

    Kako že gre tista pesem bičuj bičuj me, bičuj Stojaneee.