Svet
7479 ogledov

Samozadovoljevanje pred asistentkami

Evropski parlament v Bruslju EPA
Asistentke v Evropskem parlamentu v Bruslju so obtožile starejše sodelavce spolnega nadlegovanja.

Več kot deset žensk je medijem podalo svoje izpovedi; zaradi strahu pred izgubo zaposlitve in tožb se niso predstavile s polnimi imeni, prav tako prijav niso podale policiji.

Enega izmed predstavnikov v evropskem parlamentu so obtožile, da se je samozadovoljeval pred mlajšo asistentko, drugega, da je že pred leti 22-letnico otipaval. "Kar naenkrat je roko položil na mojo zadnjico. Nisem vedela, kaj naj storim, pomislila sem, Bog, ali se to res sploh dogaja. Bala sem se šefa in bila sem premlada, da bi se soočila s situacijo," je povedala.

Dodala je, da se je zelo dobro zavedal, da ga ne bo prijavila in da mu ni bilo niti malo neprijetno v situaciji. "Evropski parlament je leglo spolnih nadlegovalcev. Evropski predstavniki namerno zaposlujejo mlajše asistentke, mislijo, da niso prav nikomur odgovorni za svoja dejanja."

Robert Rochefort Svet Evroparlamentarec masturbiral pred najstnicama

Nemec ni osamljen primer. 24-letna asistentka je povedala, da so z njo ravnali kot s kosom mesa. "Starejši predstavnik v parlamentu mi je preprečil pot, ko sem odhajala s konference, dotikal se je mojih prsi in mi delil komplimente. Povabil me je na pijačo, jaz pa sem se lahko le nervozno nasmehnila. V resnici si mislijo, da si lahko dovolijo vse, kar jim pade na pamet."

Sunday Times, ki je objavil izpovedi žensk, razpolaga s korespondenco med 71-letnim francoskim parlamentarcem in 25-letno asistentko. Povabil jo je, da se med večerjo pogovorita o njenih strasteh, sanjah in fantazijah.

Ena izmed sodelavk Evropskega parlamenta je za Sunday Times povedala, da se je je ugledni parlamentarec, oče dveh otrok neprimerno dotikal. "Božal mi je lase, vrat, hrbet, ... Nisem vedela, kaj naj storim, bilo me je zelo strah. O dogajanju sem povedala kolegici, ki mi je svetovala, da naj ga prijavim, vendar tega vseeno nisem storila. Bala sem se, da bom izgubila službo in da bo to uničilo mojo kariero."

paul stewart Anglija Šport Obtožbe o spolnih zlorabah se vrstijo

"Ko ima nekdo moč nad vami, potrebujete mnogo samozavesti. Člani Evropskega parlamenta se pogosto obnašajo neprimerno," je izpovedi žensk pokomentirala predstavnica iz Velike Britanije Caterine Bearder.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Lavdan 07:49 24.oktober 2017.

    Juncker spolno nadleguje moške in to javno, pa ga nihče ne prijavi.

  • Pepe007 19:17 23.oktober 2017.

    Ženske, mogoče pa je potrebno lastno ceno in lastne vrednote postaviti pred kariero in taki ne bodo imeli nobenih možnosti. Ker bodo vedeli, da bodo prijavljeni, tudi če jih bodo njihovi prijatelji (mogoče) zaščitili tako, da se jim ne bo ...prikaži več nič zgodilo. Vsak pa ve, da se "prijatelji" pogosto obrnejo proč, ko zabredeš.