Svet
8 ogledov

Sanaderja zaslišali kar v priporu

Ivo Sanader Žurnal24 main
Bivši hrvaški premier Ivo Sanader je danes prvič nastopil pred preiskovalci hrvaškega Urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok). Zaradi težav z nogo ga je tožilka Gordana Klarič zaslišala kar v Retemincu. Zaslišanje je trajalo dve uri.

Ob 13. uri bi moral biti Ivo Sanader zaslišan na sedežu Uskoka, a so zaslišanje prestavili v Remetinec, ker je Sanaderja bolela noga, je poročal 24sata. Poškodoval si jo je že v priporu v Salzburgu, šlo naj bi za poškodbo vezi. Vendar se noga do danes ni pozdravila. Zato ga bodo jutri ob deveti uri zjutraj odpeljali v bolnišnico za zapornike na magnetno resonanco, poroča večernji.hr.

Zaslišanje trajalo dve uri

Zaslišanje je po besedah odvetnika Čeda Prodanovića potekalo normalno. Sanader je zavrnil  obtožbe v zvezi z zadevo Fimi-media. Prav tako ni odgovarjal na vprašanja tožilcev, saj se je že na začetku zaslišanja izrekel za nedolžnega. 

"Sanader je podal zagovor na obtožbe, kaj je povedal, vam zaradi tajnosti postopka ne morem izdati. Govoril je kot je za njega značilno, prepričljivo z veliko argumenti," je po končanem zaslišanju povedal Prodanovič.

Naslednje zaslišanje glede Hypo banke bo v sredo ob drugi uri popoldan. Najverjetneje prav tako v Retemincu, seveda pa je vse odvisno od zdravstvenega stanja bivšega predsednika, ki pa po besedah odvetnika ni dobro, piše večernji.hr.

Sanaderju bolje na Hrvaškem

Fimi-media je sicer ena izmed šestih preiskav, ki jih vodi Uskok proti Sanaderju zaradi suma korupcije ter zlorabe položaja in pooblastil. Od 10. decembra je bil Sanader v avstrijskem priporu, ta teden pa so ga naši severni sosedje izročili Hrvatom. Po prihodu v Remetinec je Sanader dejal: "Bolje mi je tukaj kot v avstrijskem zaporu."

Kot smo poročali včeraj, je odvetnik nekdanjega hrvaškega premierja napovedal, da bodo na prostor za priče poklicali tudi člane vlade ter nekdanje Sanaderjeve sodelavce, med katerimi naj bi bila tudi aktualna premierka Jadranka Kosor. Številni trdijo, da je praktično nemogoče, da kot nekdaj tesna Sanaderjeva sodelavka ne bi vedela za pranje denarja in ostale njegove "nečednosti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.