Svet
988 ogledov

Savdska Arabija napovedala spremembo glede vere

Savdska Arabija Shutterstock
Novico je sporočil savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman.

Savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman je danes sporočil, da se konservativna kraljevina vrača k "zmernemu, odprtemu" islamu. "Vračamo se k temu, kar smo bili prej - dežela zmernega islama, ki je odprta za vse veroizpovedi in v svet," je na gospodarskem forumu v Rijadu dejal vplivni princ.

"Ne bomo porabili naslednjih 30 let naših življenj za ukvarjanje z destruktivnimi idejami. Uničili jih bomo danes," je poudaril 32-letni Mohamed. "Ekstremizem bomo uničili zelo kmalu," je dodal.

Mohamedova izjava je najbolj neposreden napad z vrha države na vplivno konservativno versko elito, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Princ Mohamed je po imenovanju za prestolonaslednika konec junija sprožil vrsto reform. Po mnenju mnogih za odločitvijo kralja Salmana o odpravi prepovedi vožnje avtomobila za ženske stoji prav mladi princ.

V Rijadu so pred tem danes napovedali vzpostavitev neodvisne gospodarske cone ob severozahodni obali. Projekt, imenovan Neom, bo deloval po drugačnih pravilih, kot veljajo drugod v Savdski Arabiji, poroča AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.