Svet
6510 ogledov

Kralju so se pokvarile zlate stopnice

Savdski kralj, Vladimir Putin Epa
Zgodi se tudi najbolj bogatim.

Obisk savdskega kralja Salmana bin Abdula Aziza v Rusiji se je začel z zagato na letališču; medtem ko je kralj prihajal iz letala, so se zlate tekoče stopnice enostavno pokvarile. Kralj je okrog pol minute čakal, nato pa - očitno zmeden zaradi zapleta - po stopnicah odšel peš.

Tridnevni obisk savdskega monarha, ki je v Moskvo prispel skupaj z ministrom za energijo in zunanjim ministrom, se je začel v sredo zvečer. Delegacija skupo šteje približno tisoč ljudi, ki so zasedli praktično vse razpoložljive hotelske sobe blizu Kremlja, enega od hotelov pa najeli v celoti.

Savdski kralj, Vladimir Putin | Avtor: Epa Epa

Donald Trump v Savdski Arabiji Svet Zlate perverzije za Donalda Trumpa

Zadovoljstvo na obeh straneh

Ruski predsednik Vladimir Putin je obisk in pogovore s kraljem Salmanom bin Abdulom Azizom označil za zelo produktivne. "Gre za prvi obisk savdskega monarha v zgodovini naših medsebojnih odnosov, kar je že samo po sebi izjemen dogodek," je dejal ruski predsednik in izrazil prepričanje, da bo obisk okrepil vezi med državama, je poročala STA.

Da je krepitev medsebojnih odnosov v interesu miru in varnosti ter v interesu razvoja svetovnega gospodarstva, se je strinjal tudi savdski kralj.

Savdski kralj, Vladimir Putin | Avtor: Epa Epa

Pogovori so bili namenjeni tudi milijardnim poslom med državama. Ruski minister za energijo Aleksander Novak je po poročanju revije Financial Times dejal, da naj bi državi sklenili za poltretjo milijardo evrov poslov. Med drugim gre za 850-milijonsko investicijo v sklad za naložbe v energetiko in za 930-milijonski posel z ruskim petrokemičnim velikanom Siburjem, ki naj bi gradil elektrarno v Savdski Arabiji.

nikab, burka, muslimani Sprememba Svet Velik preobrat v državi, poznani po brutalnem kršenju pravic

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • leonardo 16:03 06.oktober 2017.

    Pri tem se ti pa želodec obrne. Idiot cunarski. Upam, da se mu bo zlat sekret zaril v tazadnjo!

  • maresem 13:20 06.oktober 2017.

    Idiot mi ga lahko samo potegne... gamat islamska... raje naj nafutra svojo zblojeno rajo.

  • perhan63 12:45 06.oktober 2017.

    Tud po stopnicah ne zna hodt..rjuhar fukjeni..