Svet
16352 ogledov

Slovenec iz avta na avtocesti pri Zadru kljub opozorilom metal cigaretne ogorke

Facebook
Prilepili so ga na zid.

Na Facebook strani V živo iz hrvaških prometnic so objavili fotografijo avtomobila z mariborsko registrsko oznako za volanom katerega je bil brezobzirane voznik.

<ilustracija>: 09.01.2007, cigareta, dim, kajenje, kadilec, ogenj, Ljublja Odvržen ogorek Slovenija Odvržen cigaretni ogorek ni prekršek

Voznik v mercedesu z mariborsko registrsko oznako naj bi v okolici Zadra iz avtomobila na cesto metal cigaretne ogorke. Na Facebook strani so v zapisu pod fotografijo, na kateri je vozilo, zapisali, da so ga drugi vozniki na njegovo neprimerno vedenje in smetenje opozorili, ta pa naj bi jim zabrusil, da jih bo metal na cesto še naprej.

Pri nas denarna kazen

Eden od bralcev Facebook strani V živo iz hrvaških prometnic se sprašuje, kako pravilno postopiti v takem primeru? Mnogi so namreč v komentarjih pozivali kar na nasilje, še posebej po zadnjih uničujočih požarih s katerimi so se borili v Dalmaciji. Če ne drugega, je fotografija avtomobila z zakrito registrsko označbo, javno "prilepljena na zid" na spletnih omrežjih.

Kajenje v avtu VPRAŠALI SMO ODGOVORNE Avto Kajenje v avtomobilih škoduje, zakaj prepovedi še ni?

Odvržen cigaretni ogorek iz avtomobila se sicer v Sloveniji obravnava kot smetenje, zato pa je predpisana globa 50 evrov.

Komentarjev 1
  • Janez_53 22:01 29.julij 2017.

    To so pač prepotentni butlji, ki mislijo, da so "kul", če se prostaško obnašajo.