Svet
73193 ogledov

Smrt ženske 15 ur po prejetem cepivu

Covid-19, cepivo, AstraZeneca Profimedia
V državi so že prekinili s cepljenjem z AstraZeneca cepivom.

Bolgarija je danes začasno prekinila cepljenje s cepivi AstraZenece, potem ko so zabeležili smrtni primer ženske 15 ur po prejetem cepivu, poroča agencija Reuters. 

Zdravstveni minister Kostadin Angelov je potrdil primer; pri 57-letni ženski iz juga države je prišlo do zastoja srca 15 ur po prejetem odmerku cepiva. Minister je izpostavil, da primer še preiskujejo in da na tej točki še nimajo natančnih dokazov, da je smrt povezana s cepivom. Minister je povedal, da je imela ženska že prej težave s srcem in da je imela prekomerno težo. Obdukcija ni pokazala krvnih strdkov, izsledki preiskave smrti bodo znani prihodnji teden. 

Tiste, ki so ravno tako prejeli cepivo AstraZenece je Angelov pozval, naj ostanejo mirni. 

Bolgarija je medtem že začasno ustavila cepljenje s cepivi AstraZenece, tamkajšnje oblasti izpostavljajo nujnost, da Evropska agencija za zdravila (EMA) razreši vse dvome v varnost cepiva. Bolgarija je tako že 11. država, ki je ustavila cepljenje s tem cepivom. Nadaljujejo s cepljenjem s cepivi Pfizerja in Moderne. 

Kurz in Janša Avstrija Svet Cepivo. Kurz obtožil določene članice EU. Odziv Janše. Vlada RS Janez Poklukar Covid-19 Slovenija To pravi minister Poklukar o stranskih učinkih cepiva

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 12
  • Mehičanka76 23:33 12.marec 2021.

    Je res za vse krivo cepivo? Naš zdravstveni minister je rekel, da malo stranskih učinkov pa ja mora biti po cepljenju. Tudi, če ni vse res, našim vladajočim ne moreš verjeti niti trohice.

  • rd2dmk2 21:13 12.marec 2021.

    glede cepiv, če dovolite vam opišem mojo izkušnjo. zgodila se je pred več kot 30 leti in ne boste verjeli v času služenja vojaškega roka v JLA. staknil sem poškodbo in zdravniki so ugotovili da lahko pride do zastrupitve s ...prikaži več tetanusom in se namenili me cepit. pa so me vprašali, če sem na kaj alergičen, sem na eno zdravilo. in je ratala panika. zbrali ekipo zdravnikov in me opazovali celo popoldne. ja spoštovani, sem moral 5 ur govort brez sekunde prestanka. tak je blo v JLA. pa dons ?

  • jate 20:37 12.marec 2021.

    in svojci kaj,so samo nemo gledala ko je njihova mama umrla...kaj nimajo pi..stole