Svet
32 ogledov

So ujeli Gadafijevega sina?

Al Mutazim Bilah Gadafi. Wikipedia
V Sirti naj bi ujeli enega od sinov nekdanjega libijskega voditelja Moamerja Gadafija, Mutasima Gadafija. Novico je sporočil predstavnik libijskih prehodnih oblasti, a je kasneje niso potrdili.

"Mutasim Gadafi je bil ujet v Sirti in je na poti v Bengazi," je dejal predstavnik nacionalnega prehodnega sveta Abdelkarim Bizama. Drug predstavnik sveta pa kasneje te novice ni potrdil, dejal je le, da so zajeli nekaj oseb, ki so blizu enemu od Gadafijevih sinov.

Ob novici, da so zajeli Gadafijevega sina, ki je imel v nekdanjem režimu pomemben položaj v vojski, je v Tripoliju in Bengaziju izbruhnilo navdušenje.

Leta 1975 rojeni Mutasim Gadafi je bil poklicni vojak in zdravnik, imel pa je tudi naziv svetovalca za nacionalno varnost ter je poleg drugega sina Saifa Al Islama veljal za možnega očetovega naslednika na čelu države.

Ujeli naj bi ga v Gadafijevem rojstnem mestu Sirta, enem od zadnjih žarišč upora privržencev nekdanjega libijskega režima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.